Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 988624 - [virtio-win][netkvm]specific parameters in the old netkvme driver still exist after upgrade netkvm driver
Summary: [virtio-win][netkvm]specific parameters in the old netkvme driver still exist...
Keywords:
Status: CLOSED WONTFIX
Alias: None
Product: Red Hat Enterprise Linux 6
Classification: Red Hat
Component: virtio-win
Version: 6.5
Hardware: Unspecified
OS: Unspecified
high
medium
Target Milestone: rc
: ---
Assignee: Yan Vugenfirer
QA Contact: Virtualization Bugs
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2013-07-26 02:20 UTC by lijin
Modified: 2013-12-06 08:07 UTC (History)
4 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Known Issue
Doc Text:
When upgrading the NetKVM driver through the Windows Device Manager, the old registry values are not removed. As a consequence, for example, non-existent parameters may be available.
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2013-07-28 14:08:33 UTC
Target Upstream Version:


Attachments (Terms of Use)

Description lijin 2013-07-26 02:20:03 UTC
Description of problem:
With build65,netkvm has only one "TestOnly" parameters:"TestOnly.RXThrottle",after downgrade to build 54,netkvm adapter has sevral "TestOnly" parameters,such as:TestOnly.DelayConnect,TestOnly.InterruptRecovery,TestOnly.Promiscuous,etc.
Then upgrade netkvm back to build 65,those "TestOnly" parameters still here,they should be removed.

Version-Release number of selected component (if applicable):
Red Hat Enterprise Linux Server release 7.0 Beta (Maipo)
kernel-3.10.0-0.rc7.64.el7.x86_64
qemu-kvm-1.5.1-2.el7.x86_64
seabios-1.7.2.2-2.el7.x86_64
virtio-win-prewhql-65

How reproducible:
100%

Steps to Reproduce:
1.boot guest with netkvm:
/usr/libexec/qemu-kvm  \
-drive file=win2k8R2.qcow2,if=none,cache=none,media=disk,format=qcow2,id=drive-scsi-0 \
-device ide-drive,drive=drive-scsi-0,id=blk0,bootindex=0 \
-global PIIX4_PM.disable_s3=0 -global PIIX4_PM.disable_s4=0 \
-usb -device usb-tablet \
-monitor stdio \
-chardev socket,id=aaaa,path=/tmp/tttt,server,nowait \
-mon chardev=aaaa,mode=readline \
-spice port=5900,disable-ticketing -vga qxl \
-chardev file,path=/root/console.log,id=serial1 \
-device isa-serial,chardev=serial1,id=s1 \
-cpu 'Penryn' -M pc \
-smp 4,cores=2,threads=1,sockets=2 -m 6G \
-enable-kvm \
-netdev tap,sndbuf=0,id=hostnet1,vhost=on,script=/etc/qemu-ifup,downscript=no -device virtio-net-pci,netdev=hostnet1,id=net1,mac=00:52:12:16:54:46,bus=pci.0,addr=0x7 \

2.in guest,device manager--->Redhat Virtio Ethernet Adapter--->Advanced,check the parameters
3.downgrade netkvm driver to build 54
device manager--->Redhat Virtio Ethernet Adapter--->Advanced,,check the parameters
4.upgrade netkvm driver to build 65
device manager--->Redhat Virtio Ethernet Adapter--->Advanced,,check the parameters

Actual results:
after step4,parameters specific in build 54 still exist,but acctually those parameters have been removed in build65.

Expected results:
after upgrade to build 65,those parameter should not shown in netkvm

Additional info:
in rhel6 host,still hit this issue.

Comment 2 Yan Vugenfirer 2013-07-28 14:08:33 UTC
Hi,

This is MS bug. If using upgrade through device manager the old registry values are not removed.

This bug should be documented.

Best regards,
Yan.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.