Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 91889 - (RADEON IGP)PCMCIA hangs on Compaq nx9005 laptop
Summary: (RADEON IGP)PCMCIA hangs on Compaq nx9005 laptop
Keywords:
Status: CLOSED WONTFIX
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: kernel
Version: 8.0
Hardware: All
OS: Linux
medium
high
Target Milestone: ---
Assignee: Arjan van de Ven
QA Contact: Brian Brock
URL:
Whiteboard:
: 65483 80026 80028 80181 80958 87641 91080 91887 97742 (view as bug list)
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2003-05-29 11:47 UTC by Clinton Gormley
Modified: 2007-04-18 16:54 UTC (History)
8 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2004-09-30 15:41:01 UTC


Attachments (Terms of Use)
lspci -v of my syste, (deleted)
2003-06-09 08:47 UTC, Clinton Gormley
no flags Details
lspci -v of my system (deleted)
2003-06-09 08:47 UTC, Clinton Gormley
no flags Details

Description Clinton Gormley 2003-05-29 11:47:47 UTC
Sorry this is filed under 4Suite, but there is no pcmcia component.

Description of problem: Fresh install of Redhat 8 on Compaq nx9005 laptop. Hangs
during startup when tries to start PCMCIA - completely unresponsive.  When
started in interactive mode and PCMCIA not started, boots normally.  Try to
start PCMCIA manually and system becomes completely unresponsive.


Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1.Start PCMCIA services
2.
3.
    
Actual results:


Expected results:


Additional info:

Comment 1 Clinton Gormley 2003-05-29 11:53:24 UTC
Sorry - just figured out it should go to kernel-pcmcia-cs

Comment 2 Alan Cox 2003-06-08 12:30:26 UTC
Can you attach an lspci -v of your system please


Comment 3 Clinton Gormley 2003-06-09 08:47:26 UTC
Created attachment 92271 [details]
lspci -v of my syste,

lspci -v of my system, as requested (Redhat 9 on Compaq nx9005)

Comment 4 Clinton Gormley 2003-06-09 08:47:34 UTC
Created attachment 92272 [details]
lspci -v of my system

lspci -v of my system, as requested (Redhat 9 on Compaq nx9005)

Comment 5 Alan Cox 2003-06-09 11:32:19 UTC
Ok this is the new Radeon IGP chipset. We have known problems with this that can
be worked around and are fixed upstream.  If you boot with "nopcmcia" you should
be ok although you may need "nousb" as well.

There is an excellent mailing list about these systems at
http://videl.ics.hawaii.edu/pipermail/linuxpresario900/

Also see

http://www.cas.mcmaster.ca/%7Epavlidmh/Linux_on_a_Presario_900.html

for a very good web site on the subject. 

We hope to have the next Red Hat cleanly installing on the Radeon IGP in a
future release.


Comment 6 Alan Cox 2003-06-09 14:06:28 UTC
*** Bug 65483 has been marked as a duplicate of this bug. ***

Comment 7 Alan Cox 2003-06-09 14:06:57 UTC
*** Bug 80026 has been marked as a duplicate of this bug. ***

Comment 8 Alan Cox 2003-06-09 14:07:36 UTC
*** Bug 80028 has been marked as a duplicate of this bug. ***

Comment 9 Alan Cox 2003-06-09 14:08:03 UTC
*** Bug 80181 has been marked as a duplicate of this bug. ***

Comment 10 Alan Cox 2003-06-09 14:10:04 UTC
*** Bug 80958 has been marked as a duplicate of this bug. ***

Comment 11 Alan Cox 2003-06-09 14:10:49 UTC
*** Bug 91080 has been marked as a duplicate of this bug. ***

Comment 12 Bernhard Rupp 2003-06-19 17:54:22 UTC
I observerd exactly the same behavior on a DELL latitude C840 under
9.0 2.4.20-18.9 - it appeared probably related to a kernel update and could be 
resolved by reinstallation of the kernel-pcmcia-cs rpm.
br
 

Comment 13 Alan Cox 2003-06-22 18:30:01 UTC
*** Bug 97742 has been marked as a duplicate of this bug. ***

Comment 14 Alan Cox 2003-06-27 21:09:30 UTC
*** Bug 91887 has been marked as a duplicate of this bug. ***

Comment 15 Alan Cox 2003-06-27 21:33:54 UTC
*** Bug 87641 has been marked as a duplicate of this bug. ***

Comment 16 Bugzilla owner 2004-09-30 15:41:01 UTC
Thanks for the bug report. However, Red Hat no longer maintains this version of
the product. Please upgrade to the latest version and open a new bug if the problem
persists.

The Fedora Legacy project (http://fedoralegacy.org/) maintains some older releases, 
and if you believe this bug is interesting to them, please report the problem in
the bug tracker at: http://bugzilla.fedora.us/



Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.