Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 88050 - Devlabel locks machine hard.
Summary: Devlabel locks machine hard.
Keywords:
Status: CLOSED WONTFIX
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: kernel
Version: 9
Hardware: i386
OS: Linux
medium
high
Target Milestone: ---
Assignee: Arjan van de Ven
QA Contact: Brian Brock
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2003-04-04 21:43 UTC by Pete Toscano
Modified: 2007-04-18 16:52 UTC (History)
2 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2004-09-30 15:40:45 UTC


Attachments (Terms of Use)
Stack trace (deleted)
2003-04-05 00:50 UTC, Pete Toscano
no flags Details

Description Pete Toscano 2003-04-04 21:43:47 UTC
Description of problem:
I was trying to use devlabel to make a link for my Sony Clie.  I used "devlabel
-s /dev/pilot -d /dev/ttyUSB0".  Locked the machine hard.

Version-Release number of selected component (if applicable):
devlabel-0.26.08-3
glibc-2.3.2-11.9
kernel-smp-2.4.20-8

How reproducible:
devlabel -s /dev/pilot -d /dev/ttyUSB0

Steps to Reproduce:
1. devlabel -s /dev/pilot -d /dev/ttyUSB0
2.
3.
    
Actual results:
Machine's locked hard.  Stack trace printed to console.

Expected results:
I don't know.  Never got devlabel working.

Additional info:
SMP machine.

Comment 1 Bill Nottingham 2003-04-04 21:47:17 UTC
Please post said stack trace.

Comment 2 Pete Toscano 2003-04-05 00:50:26 UTC
Created attachment 90918 [details]
Stack trace

Attached is the stack trace.  (Is there any easier way to get the trace beyond
connecting a serial console and redirecting kern.* to /dev/ttyS0?)

Comment 3 Arjan van de Ven 2003-04-05 13:26:40 UTC
thanks for the trace.
question: do you have a usb-storage device in use?
If so, I've fixed a bug in that last week which mostly matches with your backtrace

Comment 4 Arjan van de Ven 2003-04-05 17:42:12 UTC
never mind; from looking at the USB serial code it looks like it has the same bug ;(

Comment 6 Greg Kroah-Hartman 2003-04-07 15:53:08 UTC
Yes, it's a usb-serial bug.  I'll look into fixing this.

However, devlabel isn't for usb-serial devices, it will not work with them.
devlabel is only for usb-storage devices.

Comment 7 Bugzilla owner 2004-09-30 15:40:45 UTC
Thanks for the bug report. However, Red Hat no longer maintains this version of
the product. Please upgrade to the latest version and open a new bug if the problem
persists.

The Fedora Legacy project (http://fedoralegacy.org/) maintains some older releases, 
and if you believe this bug is interesting to them, please report the problem in
the bug tracker at: http://bugzilla.fedora.us/



Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.