Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 87430 - klipper can't load URLs -- inserts single quote at beginning
Summary: klipper can't load URLs -- inserts single quote at beginning
Keywords:
Status: CLOSED RAWHIDE
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: kdebase
Version: 9
Hardware: All
OS: Linux
high
high
Target Milestone: ---
Assignee: Ngo Than
QA Contact: Ben Levenson
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2003-03-26 20:44 UTC by Chris Ricker
Modified: 2005-10-31 22:00 UTC (History)
1 user (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2003-05-08 11:34:22 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Chris Ricker 2003-03-26 20:44:15 UTC
This is on a fresh install of RHL 9 gold (kdebase-3.1-12)

klipper cannot open URLs with mozilla. Attempting to do so always results in the
Mozilla error "The URL is not valid and cannot be loaded". Clicking OK then
displays a second Mozilla error, that "www.'.com" cannot be found.

This is because the URL klipper passes to Mozilla has a single quote (')
inserted at the beginning of it (in other words, highlighting
http://www.google.com gets passed by klipper to Mozilla as the URL
'http://www.google.com)

This bug is specific to klipper and Mozilla; passing URLs via klipper to
konqueror is not broken

This bug makes klipper unusable for those of us who use Mozilla as our web browser

Comment 1 Chris Ricker 2003-04-02 16:47:16 UTC
Sometimes it just puts a single quote (') at the beginning, and sometimes it
puts the single quote at both the beginning and the ending

I just got the URL

http://spooge.kittenz.pdx.edu/mail.txt

in my email, for example, and that was passed to mozilla by klipper as

'http://spooge.kittenz.pdx.edu/mail.txt'

It was still passed to konqueror okay, though

Comment 2 Chris Ricker 2003-04-02 16:48:58 UTC
Hmm, and the URL

http://www.stahl.bau.tu-bs.de/~hildeb/postfix/client.shtml

got passed by klipper to mozilla as

'http://www.stahl.bau.tu-bs.de/~hildeb/postfix/client.shtml'

maybe it's always putting a single quote at both ends, and I just didn't notice
the ending one before....

Comment 3 Ngo Than 2003-05-08 11:34:22 UTC
it's fixed in kdebase-3.1.1-9 or later.

if you want to have a quick fix, please change the line in
/usr/share/config/klipperrc

ps x |grep -q '[m]ozilla' && mozilla -remote "openURL(%s, new-window)" || mozilla %s

to

ps x |grep -q '[m]ozilla' && mozilla -remote "openURL(`echo %s`, new-window)" ||
mozilla %s

please make sure that you should restart klipper!


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.