Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 86393 - (IDE)Lock-up During Boot in the IDE layer
Summary: (IDE)Lock-up During Boot in the IDE layer
Keywords:
Status: CLOSED WONTFIX
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: kernel
Version: 8.0
Hardware: i386
OS: Linux
medium
high
Target Milestone: ---
Assignee: Arjan van de Ven
QA Contact: Brian Brock
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2003-03-21 07:16 UTC by Need Real Name
Modified: 2007-04-18 16:52 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2004-09-30 15:40:41 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Need Real Name 2003-03-21 07:16:18 UTC
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.5; Windows 98; Cox High Speed 
Internet Customer)

Description of problem:
Install goes fine. No errors, no problems... Boot up the system and it does the 
boot process until this point:

hda: 58633344 sectors (30020 MB) w/1900KiB Cache, CHS=3649/255/63, UDMA
blk: queue c03ba1a0, I/O limit 4095 Mb (mask 0xffffffff)
blk: queue c03ba1a0, I/O limit 4095 Mb (mask 0xffffffff)

It then freezes. The cursor keeps blinking, but Ctrl-Alt-Delete doesn't work 
and the system will not respond. I have to restart by flippin' the power switch.



Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1.Boot System
2.
3.
    

Actual Results:  Boom (System freeze, must restart)

Expected Results:  Linux to boot. (Greedy, I know)

Additional info:

I boot from a boot disk as opposed to GRUB or LILO. However, when I have tried 
booting from those it did the same thing. In my current install I didn't 
install a bootloader.

Comment 1 Arjan van de Ven 2003-03-21 08:59:11 UTC
what kind of system is this ?

Comment 2 Need Real Name 2003-03-21 18:38:18 UTC
i386 compatible... or more specifically a Gateway with a AMD Athlon processor, 
160 MB RAM, and two IDE Hard Drives. I have Linux installed on the second hard 
drive.

Comment 3 Bugzilla owner 2004-09-30 15:40:41 UTC
Thanks for the bug report. However, Red Hat no longer maintains this version of
the product. Please upgrade to the latest version and open a new bug if the problem
persists.

The Fedora Legacy project (http://fedoralegacy.org/) maintains some older releases, 
and if you believe this bug is interesting to them, please report the problem in
the bug tracker at: http://bugzilla.fedora.us/



Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.