Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 85697 - Network Device Control can't deactivate dead connection
Summary: Network Device Control can't deactivate dead connection
Keywords:
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: redhat-config-network
Version: 8.0
Hardware: i686
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Harald Hoyer
QA Contact: Brock Organ
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2003-03-06 02:48 UTC by Matt
Modified: 2007-04-18 16:51 UTC (History)
2 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2004-06-04 09:50:32 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Matt 2003-03-06 02:48:18 UTC
Description of problem: Network Device Control (NDC) can't deactivate dead
connection.  When my modem connection goes dead (meaning it stays open, but I
can't connect to any websites; the connection basically stops working), I can't
use the NDC to deactivate the connection.


Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible: I can only reproduce this problem when my modem connection
dies, which it does about 1/10 times.


Steps to Reproduce:
1. Wait for connection to die (not disconnect, die as described above)
2. Open NDC dialog and click "Deactivate" button
3.
    
Actual results: Popup dialog with message "can't deactivate connection"

Expected results: connection gets deactivated


Additional info:  I notice the following event in my /var/log/messages file:

Mar  5 20:03:38 localhost /etc/hotplug/net.agent: NET unregister event not supported

I'm pretty sure this is the message that corresponds to the NDC popup dialog I
get when I try and close a dead connection that reads something like "can't
deactivate connection".

This same exact thing happens in Windows 98.  I'm surfing along, and my modem
connection dies.  However, in Windows I'm able to disconnect and then reconnect.
  The way things are working with Redhat NDC now, I have to restart (!) in order
to disconnect/deactivate my modem connection.

Comment 1 Frederick L. Shope 2003-07-05 19:29:41 UTC
FROM: flshope@concentric.net (Fred)

I have experienced similar behavior with my new Pogo Altura. My modem is a 56K
CNET Model No. CN5614XR. Below is the displayed error report:

Component: redhat-config-network
Version: 1.2.0
Summary: TB /usr/bin/redhat-control-network:382:hydrate:AttributeError:
'NoneType' object has no attribute 'clear'
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/redhat-control-network", line 503, in update_dialog
    self.hydrate()
  File "/usr/bin/redhat-control-network", line 382, in hydrate
    clist.clear()
AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'clear'

I notice that it usually takes 2-3 tries to connect to my ISP whereas my old W95
Dell usually connected on the first try.

Comment 2 Frederick L. Shope 2003-07-21 22:58:37 UTC
I have discovered that if I set the modem speed to something lower than the
maximum (56K for my CNET), the dial-up works perfectly the first time every
time. So I guess my problem is solved.

Comment 3 Phil Knirsch 2003-07-22 08:21:31 UTC
Assigning to correct component.

Read ya, Phil

Comment 4 Harald Hoyer 2003-07-22 08:28:33 UTC
you may try the update from:
http://people.redhat.com/harald/redhat-config-network/

Comment 5 Miloslav Trmac 2003-10-05 16:05:32 UTC
This is a duplicate of bug 88858 (closed as duplicate of bug 82805).

Comment 6 Harald Hoyer 2004-06-04 09:50:32 UTC
Closing due to inactivity. Reopen, if the problem is still existing.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.