Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 85022 - Apache fails to start: Cannot create SSLMutex file
Summary: Apache fails to start: Cannot create SSLMutex file
Keywords:
Status: CLOSED ERRATA
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: httpd
Version: 9
Hardware: i386
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Joe Orton
QA Contact: Brian Brock
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2003-02-24 22:08 UTC by Need Real Name
Modified: 2007-04-18 16:51 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2003-09-04 07:40:22 UTC


Attachments (Terms of Use)


Links
System ID Priority Status Summary Last Updated
Red Hat Product Errata RHSA-2003:240 normal SHIPPED_LIVE : Updated httpd packages fix Apache security vulnerabilities 2003-09-04 04:00:00 UTC

Description Need Real Name 2003-02-24 22:08:06 UTC
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 Galeon/1.2.7 (X11; Linux i686; U;) Gecko/20021216

Description of problem:
Below is the full error message from the /var/log/httpd/error_log file:

[Mon Feb 24 15:37:32 2003] [error] (38)Function not implemented: Cannot create
SSLMutex file `/etc/httpd/logs/ssl_mutex.20656'
Configuration Failed

This happens when I attempt to start apache after being configuring with the
tool listed in System Settings -> Server Settings -> HTTP Server.

Since the web server is being executed with user 'apache' permissions I changed
the ownership of /var/log/httpd to 'apache' with no change in result.

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. Install RedHat version Phoebe
2. Run the HTTP Server to configure your web server
3. Try to start it via /etc/init.d/httpd start
    

Actual Results:  The above error message was produce in the error log file. The
startup script just reports "FAILED". Trying to start httpd by calling manually
gets you the command abruptly failing with no error messages reported to
standard output.

Expected Results:  Web server started with the startup script reporting "OK"

Additional info:

Note: This is for version of httpd in the RedHat Linux (Phoebe) release.

Comment 1 Need Real Name 2003-03-01 14:36:00 UTC
Fixed. Latest httpd from rawhide (2.0.40-20) fixes the problem. Rebuild from
source RPM and upgraded.

Comment 2 Mark J. Cox 2003-09-04 07:40:23 UTC
An errata has been issued which should help the problem described in this bug report. 
This report is therefore being closed with a resolution of ERRATA. For more information
on the solution and/or where to find the updated files, please follow the link below. You may reopen 
this bug report if the solution does not work for you.

http://rhn.redhat.com/errata/RHSA-2003-240.html



Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.