Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 83920 - Unwanted auto-mounting of CDROMs in KDE
Summary: Unwanted auto-mounting of CDROMs in KDE
Keywords:
Status: CLOSED NOTABUG
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: mount
Version: 8.0
Hardware: i586
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Elliot Lee
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2003-02-10 03:11 UTC by Richard Kircher
Modified: 2007-04-18 16:50 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2004-06-08 22:04:38 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Richard Kircher 2003-02-10 03:11:00 UTC
Red Hat 8.0 KDE auto mounts my CDROM drives with the noauto option included in 
my fstab file each time I boot into the KDE graphical interface.

A bad side effect is that a Konqueror window opens for each of the mounted CDs 
(I have two) and creates a lot of window clutter that I have to clean-up by 
closing these unwanted Konqueror windows. 

I also have an icon set-up for each of the CDROMs on the KDE Desktop. If I 
right-click either icon => Properties (after booting into the KDE Session), I 
can see the unmount menu active meaning that it is mounted. 

I have also posted this problem at 
http://www.linuxquestions.org/questions/sh...86&goto=newpost
and that post shows my entire fstab and what I have tried to do with it. That 
avenue of pursuit has not provided a solution.

If I remove the lines to mount the CDROMs from fstab and reboot, these lines 
are automatically added back in as follows:
/dev/cdrom   /mnt/cdrom   iso9660  noauto,owner,kudzu,ro  0 0
/dev/cdrom1  /mnt/cdrom1  iso9660  noauto,owner,kudzu,ro  0 0
and then a Konqueror comes up for each CDROM, both of which are mounted.

Steps to reproduce bug
1. reboot the computer (set to boot into KDE)

Actual Results:
KDE runs normally and a Konqueror opens for each of the two CDROMS.  Both 
CDROMs are mounted as witnessed by the contents of the Konqueror window which 
shows the contents of the CDROMs.

Expected Results:
The two Konqueror windows should not open and the CDROMs should not be 
mounted.  I should be able mount the CDROMs by right-clicking on the Desktop 
icons setup for each CDROM and clicking mount on the menu.

Additional Information:
This problem existed for the hda1 partition (C:\ of Win98SE) in my dual-boot 
installation until I added the noauto option to fstab.  That caused the hda1 to 
not mount as desired.

Comment 1 Elliot Lee 2004-06-04 20:05:14 UTC
Please see if the bug is present in Fedora Core 2

Comment 2 Richard Kircher 2004-06-08 22:04:38 UTC
Sorry, I switched to SuSE and don't have Fedora Core 2 (or Fedora Core
1) installed anymore.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.