Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 83111 - efence broken on Hammer
Summary: efence broken on Hammer
Keywords:
Status: CLOSED RAWHIDE
Alias: None
Product: Red Hat Raw Hide
Classification: Retired
Component: ElectricFence
Version: 1.0
Hardware: x86_64
OS: Linux
medium
high
Target Milestone: ---
Assignee: Jakub Jelinek
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks: 79579
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2003-01-30 13:40 UTC by Joe Orton
Modified: 2008-05-01 15:38 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2003-02-04 16:42:31 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Joe Orton 2003-01-30 13:40:17 UTC
Description of problem:
ElectricFence dumps core on Hammer immediately at startup.

Version-Release number of selected component (if applicable):
ElectricFence-2.2.2-14

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
e.g.
$ ef ls

anything linked against -lefence does likewise, as does running the test suite
in the EF sources.

Actual results:

  Electric Fence 2.2.0 Copyright (C) 1987-1999 Bruce Perens <bruce@perens.com>
/usr/bin/ef: line 20:  1132 Segmentation fault      ( export
LD_PRELOAD=libefence.so.0.0; exec $* )


Expected results:
No segfaults.


Additional info:
EF test suite passes if not compiled with -DUSE_SEMAPHORE.
From adding debugging, the segfault occurs in exactly the pthread_self() call in
efence.c:lock().

Comment 1 Joe Orton 2003-01-30 13:57:57 UTC
(As an aside, efence.c seems to assume 0 isn't a valid pthread_t, which I don't
believe is correct, and it probably should be using pthread_equal rather than !=
to compare pthread_t values.  Neither of these seem to be the cause of the
segfaults, however.)

Comment 2 Jakub Jelinek 2003-02-04 16:42:31 UTC
Should be fixed in ElectricFence-2.2.2-15.

Comment 3 Joe Orton 2003-02-04 16:55:33 UTC
Thanks Jakub, works fine for me now.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.