Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 82839 - Installer crashed on copying applications, received signal 11
Summary: Installer crashed on copying applications, received signal 11
Keywords:
Status: CLOSED NOTABUG
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: anaconda
Version: 8.0
Hardware: i686
OS: Linux
high
high
Target Milestone: ---
Assignee: Michael Fulbright
QA Contact: Mike McLean
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2003-01-27 16:49 UTC by Need Real Name
Modified: 2005-10-31 22:00 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2003-02-07 16:13:27 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Need Real Name 2003-01-27 16:49:31 UTC
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98)

Description of problem:
Running linux text, selecting server and all applications,
/ partition is 5380 MB and Boot partition is 190, 
Have 96 MB system memory. 766 Mhz Celeron Processor.
After checking for bad blocks and formatting hard drive,
 I get an unhandled exception and systems crashes. 
I reboot, setup the same way and do not format the drives,
installer starts copying the boot image and all applications in the package.  
During this the message "received signal 11" appears and 
the system performs an orderly shutdown.  Text on the screen
is messed up (staggered across the screen).  Hard to capture errors


Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1.See Description
2.
3.
    

Actual Results:  Same results

Expected Results:  System should finish copying file from CD-rom to install 
system

Additional info:

Comment 1 Michael Fulbright 2003-01-27 17:21:33 UTC
How much swap did you create?

Comment 2 Need Real Name 2003-01-27 18:21:21 UTC
The swap partition is 199MB.

Comment 3 Michael Fulbright 2003-01-30 20:14:06 UTC
I would recommend trying at least 256MB of swap, or reduce the number of
packages you are trying to install.

Comment 4 Need Real Name 2003-02-05 19:37:22 UTC
I have reduced the number of packages to the minimum. I have increased the 
swap space to 509 MB and I still get the Receive Signal 11 error.
Does Anaconda under Linux 8.0 require 128 MB of memory to run?
Can Linux 8.0 run with less that 128 MB of memory?


Comment 5 Michael Fulbright 2003-02-06 20:23:43 UTC
You can install in 128MB with 64MB of swap normally.  I am starting to think
your problem is not related to the amount of memory available.

If you format the drives but do not do the bad block check, does that make a
difference?

Comment 6 Need Real Name 2003-02-07 16:13:27 UTC
I e-mailed Tech support and opened an action item.   They sent me information 
and a Web site (www.bitwizard.nl/sig11 that explains Signal 11 errors. It had 
to do with memory configuration.  I removed one of my memory sticks and the 
installation works and the system is running fine. You can close this bug.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.