Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 82460 - rpm should exit with a postive return code when usage prints
Summary: rpm should exit with a postive return code when usage prints
Keywords:
Status: CLOSED RAWHIDE
Alias: None
Product: Red Hat Enterprise Linux 2.1
Classification: Red Hat
Component: rpm
Version: 2.1
Hardware: All
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Jeff Johnson
QA Contact: Mike McLean
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2003-01-22 13:50 UTC by James Olin Oden
Modified: 2007-11-30 22:06 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Enhancement
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2003-01-22 14:01:00 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description James Olin Oden 2003-01-22 13:50:50 UTC
Description of problem:
If you run rpm with an invalid command line rpm returns with an exit code
0 signifying all was well, when in fact all was not well.

Version-Release number of selected component (if applicable):
4.0.4-7x.20

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1.  Run:

      rpm qa
2.  Type:

      echo $?

   
Actual results:
rpm prints the usage, and the echo the exit code prints 0.

Expected results:
rpm prints usage and exit code was greater than zero.

Additional info:
None.

Comment 1 Jeff Johnson 2003-01-22 14:01:00 UTC
Already fixed in CVS, rpm-4.2-0.59 when built.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.