Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 81982 - vmware won't work > 2.4.20-2.13
Summary: vmware won't work > 2.4.20-2.13
Keywords:
Status: CLOSED WONTFIX
Alias: None
Product: Red Hat Raw Hide
Classification: Retired
Component: kernel
Version: 1.0
Hardware: i686
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Dave Jones
QA Contact: Brian Brock
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2003-01-16 00:04 UTC by Tim Clymo
Modified: 2015-01-04 22:02 UTC (History)
3 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2004-10-26 04:03:16 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Tim Clymo 2003-01-16 00:04:35 UTC
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 Galeon/1.2.7 (X11; Linux i686; U;) Gecko/20021216

Description of problem:
vmware workstation 3.2 (2230) has been working perfectly on recent kernels up to
2.4.20-2.13

On 2.4.20-2.15 and 2.4.20-2.18 (current in rawhide as of today) it's broken.

I get:
XIO:  fatal IO error 0 (Success) on X server ":0.0"
      after 3135 requests (3134 known processed) with 8 events remaining.

...or something similar - the exact number of requests varies.

Downgrade to 2.4.20-2.13 makes vmware work again

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1.Boot kernel 2.4.20-2.15 (or .18) - i686 uniprocessor
2.Run vmware
3.
    

Actual Results:  Vmware crashed

Additional info:

Comment 1 Rick Richardson 2003-06-07 01:05:17 UTC
I upgaded by Redhat 7.2 to kernel 2.4.20-18.7.  vmware-config.pl 

Comment 2 Rick Richardson 2003-06-07 01:09:15 UTC
I upgaded my Redhat 7.2 to kernel 2.4.20-18.7.  vmware-config.pl builds the
kernel modules without complaint.  But now, when I try to start the Guest OS,
vmware just hangs there for a few minutes.  Nothing really happens on the
screen.  Then it dies.

I upgraded to this kernel from -13 in order to see if it would fix the USB stuff
that broke in -13.  It didn't fix the USB stuff, and broke vmware as my reward.
 I'm going back to kernel 2.4.9 for now, where both USB and vmware worked fine.

Comment 3 Rick Richardson 2003-06-07 01:37:47 UTC
Hmm.  More info.  If you let vmware sit for several minutes, it will eventually
start up the guest operating system (tried win 98 and XP).  Meanwhile, a check
of dmesg output shows a couple dozem "usb_control/bulk_msg: timeout" messages. 
These started right after vmware was launched.

I think the fact that USB is broken in 2.4.20-18.7 (compared to 2.4.9, on this
particular computer, at least) is also what is causing vmware to not work
properly, either.  YMMV.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.