Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 81471 - /etc/init.d/network status reports "active" for inactive devices
Summary: /etc/init.d/network status reports "active" for inactive devices
Keywords:
Status: CLOSED RAWHIDE
Alias: None
Product: Red Hat Public Beta
Classification: Retired
Component: initscripts
Version: phoebe
Hardware: i386
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Bill Nottingham
QA Contact: Brock Organ
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks: 79579
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2003-01-09 19:51 UTC by Miloslav Trmac
Modified: 2014-03-17 02:33 UTC (History)
1 user (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2003-01-14 03:38:18 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Miloslav Trmac 2003-01-09 19:51:48 UTC
Steps to Reproduce:
1.During installation, chose NOT to start eth0 (rtl8139) at boot
2./etc/init.d/network status
    
Actual results:
eth0 is listed among active devices

Additional info:
/sbin/ip -o link show shows even inactive devices:
1: lo: <LOOPBACK, UP> ...
2: eth0: <BROADCAST, MULTICAST> ..... [not UP ]

Comment 1 Bill Nottingham 2003-01-14 03:38:18 UTC
fixed in 7.03-1, thanks!


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.