Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 8107 - Cannot install 6.1
Summary: Cannot install 6.1
Keywords:
Status: CLOSED RAWHIDE
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: installer
Version: 6.1
Hardware: All
OS: Linux
medium
high
Target Milestone: ---
Assignee: Jay Turner
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2000-01-02 13:50 UTC by elroy1
Modified: 2015-01-07 23:40 UTC (History)
2 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2000-02-24 17:12:30 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description elroy1 2000-01-02 13:50:58 UTC
I am trying to install Linux 6.1 on a Sony R538DS with a 27 gig hard drive
and running at 500 mhz with 256M RAM.  When I get everthing loaded and try
to install I get the following message:
"Fatal Server error:
no screens found

X11 Trans Socket UNIXConnect: Can't connect error=111
Traceback (Innermost last):
File "/usr/bin/anaconda" line 144, in? from gui import
Install Interface
File "/usr/lib/python 1.5/site-packages/gui.py",line 9, in? from gtk
import *
File "/usr/lib/python 1.5/site-packages/gtk.py", line 29, in? _gtk.gtk_init
()
Runtime error: cannot open display
install exited abnormally
sending termination signals....done
sending kill signals... done
unmounting filesystems...
/mnt/source
/dev/pts
/proc
you may safely reboot your computer"
HELP

Comment 1 Cristian Gafton 2000-01-06 21:04:59 UTC
Assigned to jturner

Comment 2 Jay Turner 2000-02-14 16:43:59 UTC
This error is a result of not being able to bring up the GUI installer on your
machine.  What type of graphics card do you have?

Comment 3 Jay Turner 2000-02-24 17:12:59 UTC
The handling of graphics cards is much better in the latest beta release of the
installer, so that should solve your problem.  In addition, with respect to 6.1,
you can always run the installer in test mode by typing "linux text" at the boot
prompt to get around this problem.  You probably just have a video card which is
not supported in that release of XFree.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.