Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 80913 - when using smb:/ browsing in KDE, no shares are browsable
Summary: when using smb:/ browsing in KDE, no shares are browsable
Keywords:
Status: CLOSED UPSTREAM
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: kdebase
Version: 8.0
Hardware: i386
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Ngo Than
QA Contact: Ben Levenson
URL: smb:/ browsing in KDE broken
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2003-01-02 09:48 UTC by Need Real Name
Modified: 2007-04-18 16:49 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2003-04-03 13:31:12 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Need Real Name 2003-01-02 09:48:35 UTC
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.2.1) Gecko/20021130

Description of problem:
smb://hostname will return list of shares, but clicking on a share produces
nothing. the throbber in konqueror just keeps spinning.

problem occurs for both WinXP and unix/samba based file servers.

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. browse to smb://host
2. click on share name (e.g. smb://host/share)
    

Actual Results:  nothing happens

Expected Results:  see the contents of the share.

Additional info:

'ps -ef' reveals that smbclient //host/share -Ia.b.c.d -Uusername is running.
It's as though the KIO-smb thingy is having trouble getting info to and from
smbclient.

smbclient from the command line works perfectly.

Comment 1 Need Real Name 2003-01-02 09:49:23 UTC
rh8.0 is fully up2date. Problem occurs with both samba 2.2.5 and 2.2.7 RPMs
supplied by redhat. Haven't tried samba from source.

Comment 2 Ngo Than 2003-04-03 13:31:12 UTC
It's fixed in kde-3.1.1 which you can download from ftp.kde.org.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.