Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 80745 - KDevelop fails to build projects.
Summary: KDevelop fails to build projects.
Keywords:
Status: CLOSED RAWHIDE
Alias: None
Product: Red Hat Public Beta
Classification: Retired
Component: kdevelop
Version: phoebe
Hardware: i386
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Ngo Than
QA Contact: Ben Levenson
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2002-12-30 19:03 UTC by Mario A. Vazquez
Modified: 2007-04-18 16:49 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2002-12-30 22:40:33 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Mario A. Vazquez 2002-12-30 19:03:13 UTC
Description of problem:
Trying to compile any proyect from a standard C/C++ to a KDE specific proyect
result in the following error:

configure.in:103: error: m4_popdef: undefined macro: AC_Dest
autoconf/status.m4:844: AC_CONFIG_FILES is expanded from...
configure.in:103: the top level
autom4te: /usr/bin/m4 failed with exit status: 1
make[1]: *** [cvs] Error 1
make: *** [all] Error 2
sh: line 1: ./configure: No such file or directory

Version-Release number of selected component (if applicable):
kdevelop-2.1.4-3
autoconf-2.57-2
automake-1.6.3-3

How reproducible:
Allways


Steps to Reproduce:
1.  Create any new proyect from KDevelop
2.  Try to compile it (Build/Make)
    
Actual results:
When creating the proyect files, KDevelop shows the previous error message and
do not allow to build the proyect.  DistClean and Rebuild, or Configure don´t
work either.  Haven´t tried with previously created proyects, but probably they
will fail too.

Expected results:
The proyect should compile without problems.

Additional info:
Made some test a month ago and found that KDevelop 2.1.X had problems with
autoconf 2.54 or greater.  It can be fixed by either:
1) downgrading to autoconf 2.53
2) replacing admin.tar.gz found in kdevelop/templates from a recent copy of
admin directory from kde-common in KDE cvs.  This requires QT 3.1, but since
that´s the one included I see no problem with that.

Comment 1 Ngo Than 2002-12-30 22:40:33 UTC
it's fixed in 2.1.4-4, thanks for your infos.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.