Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 78784 - bad post-install/pre-remove config for saving mixer settings
Summary: bad post-install/pre-remove config for saving mixer settings
Keywords:
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: initscripts
Version: 8.0
Hardware: i386
OS: Linux
medium
high
Target Milestone: ---
Assignee: Bill Nottingham
QA Contact: Brock Organ
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2002-11-29 21:42 UTC by Need Real Name
Modified: 2014-03-17 02:32 UTC (History)
2 users (show)

Fixed In Version: FC3
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-09-29 21:22:34 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Need Real Name 2002-11-29 21:42:29 UTC
In what looks like an attempt to save mixer levels for the user, Red Hat puts
this in modules.conf:

alias sound-slot-0 sb
post-install sound-slot-0 /bin/aumix-minimal -f /etc/.aumixrc -L >/dev/null 2>&1
|| :
pre-remove sound-slot-0 /bin/aumix-minimal -f /etc/.aumixrc -S >/dev/null 2>&1 || :

While a valiant attempt, it should be apparent why it never works. The drivers
aren't ever removed, so pre-remove never executes. The mixer level saving should
either be added to initscripts to occur at boot, or this pre-remove line should
be removed entirely. As is, it causes unpredictable behavior. (Modified mixer
levels are never saved unless a user for some reason manually removes the
driver. As they never saw this behavior before, it would be unexpected, and,
maybe there wanted to RESTORE default mixer levels (and are going about it
wrong), this would cause DATALOSS and permanently lose them sensible mixer
levels that are loaded with the drivers)

Comment 1 Bill Nottingham 2005-09-29 21:22:34 UTC
Closing bugs on older, no longer supported, releases. Apologies for any lack of
response.

This should be solved with the saving in /etc/init.d/halt, and loading on module
load, in current releases.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.