Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 7866 - linking against libe2p fails
Summary: linking against libe2p fails
Keywords:
Status: CLOSED NOTABUG
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: e2fsprogs
Version: 6.1
Hardware: i386
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Florian La Roche
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 1999-12-17 11:16 UTC by Matthew Gauthier
Modified: 2008-05-01 15:37 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 1999-12-17 15:16:31 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Matthew Gauthier 1999-12-17 11:16:32 UTC
On redhat 6.1/intel linking against any of the ext2 libs fails when
using the -l<libname> switch, but succedes when the full path is passed
on the cc command line. ie,

gcc obj1.o obj2.o /lib/libe2p.so.2.3 # works
gcc obj1.o obj2.o -le2p              # fails

Comment 1 Jeff Johnson 1999-12-17 15:16:59 UTC
Make sure that you have e2fsprogs-devel installed. If you are not installing
from a package, make sure that you have run ldconfig. The actual file that
should be used by the linker when given -le2p is /usr/lib/libe2p.so created
by either the package or the ldconfig command.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.