Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 77903 - sendmail start-up script doesn't not use "DAEMON" variable
Summary: sendmail start-up script doesn't not use "DAEMON" variable
Keywords:
Status: CLOSED RAWHIDE
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: sendmail
Version: 8.0
Hardware: i386
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Florian La Roche
QA Contact: David Lawrence
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2002-11-15 00:28 UTC by Trevor Curtis
Modified: 2007-04-18 16:48 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2002-11-15 00:28:59 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Trevor Curtis 2002-11-15 00:28:51 UTC
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 Galeon/1.2.5 (X11; Linux i686; U;) Gecko/20020809

Description of problem:
In the /etc/init.d/sendmail, the script does not use the "DAEMON" varible when
starting the sendmail daemon:

daemon /usr/sbin/sendmail -bd /

To me, this would suggest that the "-bd" would be used regardless of the value
of DAEMON.

The result is that the value of DAEMON in /etc/sysconfig/sendmail never gets
used, and sendmail always run in DAEMON "mode".


Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
(n/a)
	

Actual Results:  Sendmail always runs with "-bd" invoked.

Expected Results:  The script should read the DAEMON variable (from
/etc/sysconfig/sendmail) and apply it appropriately. 

something like this:
daemon /usr/sbin/sendmail $([ "$DAEMON" = yes ] && echo -bd) \
                                  $([ -n "$QUEUE" ] && echo -q$QUEUE)


Additional info:

Comment 1 Florian La Roche 2002-11-19 07:38:46 UTC
http://people.redhat.com/laroche/sendmail-8.12.6-3 has this fixed. Please reopen
if that does not work for you.

greetings,

Florian La Roche



Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.