Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 7754 - Anaconda locale problems with es_MX, an detection of SiS 620 video Card
Summary: Anaconda locale problems with es_MX, an detection of SiS 620 video Card
Keywords:
Status: CLOSED RAWHIDE
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: installer
Version: 6.1
Hardware: i386
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Jay Turner
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 1999-12-11 17:34 UTC by Juan Diego
Modified: 2015-01-07 23:40 UTC (History)
1 user (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2000-02-09 21:24:28 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Juan Diego 1999-12-11 17:34:17 UTC
Hi...
I found some problems with installer, for example anaconda can't detect
properly the video card SiS 620, i've search it in kudzu pcitable, and i
didn't found it.. so i have added it.... the pci entry i used is...

0x1039  0x6306  "Card:SiS 620"  "Silicon Integrated Systems [SiS]|620"

It worked fine, with the card, now we can perform a graphic installation
with this video card, and the entries to Xconfigurator work fine...

the file modified is...


/RedHat/instimage/usr/share/kudzu/pcitable

just add the line, and go...

About the es_MX, i found this problem, when I went to do something like...

[root@geo12 /root]# rm lolis
rm: ?borrar `lolis'? (s/n) s
[root@geo12 /root]# ls -l lolis
-rw-r--r--   1 root     root            5 Dec 11 07:37 lolis
[root@geo12 /root]#

so, the file was not erased, then i changed the definition in
/etc/sysconfig/i18n to...

LANG="es_ES"
LC_ALL="es_ES"
LINGUAS="es_ES"

Ok, this when the system is already installed, but we can fix this in the
installer program...

the archive to modify is this...

RedHat/instimage/usr/lib/python1.5/site-packages/todo.py

in the class Language...
class Language (SimpleConfigFile):
    def __init__ (self):
        self.info = {}
        self.langs = {
            "Czech"      : "cs_CZ" ,
            "English"    : "en_US" ,
            "German"     : "de_DE" ,
            "Hungarian"  : "hu_HU" ,
            "Icelandic"  : "is_IS" ,
            "Indonesian" : "id_ID" ,
            "Italian"    : "it_IT" ,
            "Norwegian"  : "no_NO" ,
            "Polish"     : "pl_PL" ,
            "Romanian"   : "ro_RO" ,
            "Slovak"     : "sk_SK" ,
            "Slovenian"  : "sl_SI" ,
            "Spanish"    : "es_ES" ,
            "Russian"    : "ru_RU.KOI8-R" ,
            "Ukrainian"  : "uk_UA" ,
            }

The originale line said...
            "Spanish"    : "es_MX" ,

and i changed it to...

            "Spanish"    : "es_ES" ,

Now, the installation perform well in spanish (Oh, sorry my bad english,
spanish is my native language :) and all ths system is already correctly
located, (Kde, Gnome. mc, etc...).

I hope we can share this to all...

By.

Juan Diego

Comment 1 Jay Turner 2000-02-09 21:23:59 UTC
Fixed in the latest installer available in RawHide.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.