Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 77330 - Installer unable to load e100 driver for network install
Summary: Installer unable to load e100 driver for network install
Keywords:
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: installer
Version: 7.2
Hardware: i686
OS: Linux
high
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Michael Fulbright
QA Contact: Brock Organ
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2002-11-05 06:01 UTC by James Hine
Modified: 2007-03-27 03:58 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2002-11-06 02:51:20 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description James Hine 2002-11-05 06:01:34 UTC
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows NT)

Description of problem:
The PRO/100 adaptor is not recognised by the install process when booting from 
floppy. I have tried using the netdrv.img from both RH 7.2 and 8.0, the 
Compaq/HP modified RH72_bootnet.img (from advisory EU020423_CW01 june 2002) 
also fails.  In all cases the drive is either not recognised or module cannot 
be inserted.

In all cases I have tried the e100 and eepro100

Note: the EVO D510 is listed on the compatible list however it appears that CPQ 
has changed the NIC on certain models (specific model D51S/P18A/20/P/256C AUST)
to either a VM or VE intel adaptor (on the US website, CPQ will use either 
interchangably). 

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1. Insert disk 
2. Use linux dd or linux ks=floppy dd
3. Wait for it to fail
4. It fails
5. Stomp out of office to get another cup of coffee 
	

Expected Results:  A brand spanking new RH install ready for action.

Comment 1 Michael Fulbright 2002-11-05 20:13:35 UTC
This bug is reported against 7.2 - have you tried an install of 8.0? It isnt
clear if you were using a mixture of the 7.2 boot image with an 8.0 driver disk,
which would certainly not work.

Comment 2 James Hine 2002-11-05 22:51:59 UTC
I have used both the 7.2 and 8 driver disks. I gave the 8.0 drvnet disk a try 
on the off chance (RH documentation on the structure and compatability of this 
disk is a bit lacking from what I have seen).

I will give RH 8 install a try. However we really want to use 7.2. 



Comment 3 James Hine 2002-11-06 02:49:13 UTC
RH 8.0 installs with full network functionality from CD and seems to handle 
load OK (see bugzilla 73847). 7.2 installs but no ethernet card is recognised.  

Compliled and Installed the e100 driver from intel, ismodded e100 and added an 
alias in modules.conf.  Tests OK 

Driver installed from e100-2.1.15.tar.gz

Comment 4 Michael Fulbright 2002-11-06 16:52:52 UTC
Good to hear 8.0 is working.


Comment 5 Need Real Name 2002-12-05 11:17:44 UTC
I also have recently got Compaq Evo 51S;

1. I have also seen that the Ethernet adapter is not visible during installation
of RHL 7.3 (I am not sure about 8.0) or from 7.3 sysadmin CD.

2. I could not use it from RHL 6.2 at all using recent errata kernel
kernel-2.2.22-6.2.3, using either e100 of eepro100 module (I kept getting
message init_module: Device or resource busy, same result with 2.2.19 kernel)

3. The same adapter on the same machine seems to work flawlessly with either RHL
7.3 and RHL 8.0 once they are installed (the machines have CD drives, so I do
not have to install over network)

4. After I downloaded Donald Becker eepro100.c module with needed dependencies 
(http://www.scyld.com/network/eepro100.html, drivers from
ftp://ftp.scyld.com/pub/network/netdrivers-3.3.tgz) and built and installed
eepro100.o and pci-scan.o into the mentioned errata kernel modules directory
the card work flawlessly with RHL 6.2.
Would you consider placing Donald Becker eepro100 to errata kernel fro RHL 6.2
and RHL 7.0, please?

The module reports my ethernet adapter as 
eepro100.c:v1.26 11/17/2002 Donald Becker <becker@scyld.com>
  http://www.scyld.com/network/eepro100.html
eth0: OEM HP/Compaq D510 Intel Pro/100 VM at 0xd0060000, 00:08:02:AB:FF:39, IRQ 10.
  Board assembly 262285-001, Physical connectors present: RJ45
  Primary interface chip i82555 PHY #1.

lspci -v information:
05:08.0 Ethernet controller: Intel Corporation: Unknown device 103b (rev 81)
        Subsystem: Compaq Computer Corporation: Unknown device 0012
        Flags: bus master, medium devsel, latency 66, IRQ 10
        Memory at fa400000 (32-bit, non-prefetchable)
        I/O ports at 1400
        Capabilities: [dc] Power Management version 2


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.