Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 772 - SB16 not recognized
Summary: SB16 not recognized
Keywords:
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: sndconfig
Version: 5.2
Hardware: i386
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: David Lawrence
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 1999-01-10 06:39 UTC by yarbrough
Modified: 2008-05-01 15:37 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 1999-01-11 15:28:33 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description yarbrough 1999-01-10 06:39:05 UTC
SB16 (not PnP) is no longer auto detected by sndconfig.
Pretty sure it worked with RH 5.1.  Even manually setting
IRQ, DMA & I/O info doesn't work. Fails sample sound.

Comment 1 yarbrough 1999-01-10 20:36:59 UTC
Got it working by adding the following two lines to /etc/conf.modules

alias sound sb
options -k sb io=0x220 irq=5 dma=1,5

Why didn't this get added during setup?

Comment 2 Bill Nottingham 1999-01-11 15:28:59 UTC
if you got the error message
'An error occured opening /dev/audio', you hit a bug in
sndconfig. It's been fixed since RH5.2 was released.

Comment 3 tincher 1999-03-25 03:31:59 UTC
You also need to add:
alias midi opl3
options -k opl3 io=0x388


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.