Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 77073 - Installation Tree Not Found.
Summary: Installation Tree Not Found.
Keywords:
Status: CLOSED RAWHIDE
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: redhat-config-packages
Version: 8.0
Hardware: i386
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Jeremy Katz
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2002-10-31 20:12 UTC by Frode Tennebø
Modified: 2008-05-01 15:38 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2003-02-10 01:47:25 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Frode Tennebø 2002-10-31 20:12:53 UTC
Description of Problem:

redhat-config-packages fails to start with the message

"
Installation Tree Not Found.

The path None does not look like a valid installation source."


Version-Release number of selected component (if applicable):

[ft@leia bin]$ rpm -qf redhat-config-packages
redhat-config-packages-1.0.1-1


How Reproducible:

Every time.

Steps to Reproduce:
1. 
2. 
3. 

Actual Results:


Expected Results:


Additional Information:
	
I upgraded from RH 7.3 to 8.0 and the new graphical package system fails to 
start.

The only abnormal thing I can find from strace is:

[pid 31385] query_module("ide-probe-mod", QM_INFO, 0xbfffee60, 16, 0) = -1 
ENOENT (No such file or directory)
:
[pid 31387] write(2, "modprobe: ", 10)  = 10
[pid 31387] write(2, "Can\'t locate module ide-probe", 29) = 29
[pid 31387] write(2, "\n", 1)           = 1

Comment 1 Jeremy Katz 2002-10-31 20:40:09 UTC
What is the output of `rpm -q comps`?

Comment 2 Frode Tennebø 2002-11-01 22:43:24 UTC
[ft@leia ft]$ rpm -q comps
package comps is not installed

I could not find comps in any of the packages on the RH8.0 CDs and searching 
for comps on rpmfind only gave:
http://www.rpmfind.net//linux/RPM/rawhide/1.0/s390/SRPMS/comps-8.0-0.20020906.src.html


Comment 3 Jeremy Katz 2002-11-05 18:39:39 UTC
Yes, the comps packages is located at RedHat/base/comps.rpm of a Red Hat Linux
install tree and is installed by the installer as a special case, which is why I
asked how you installed.

Comment 4 Frode Tennebø 2002-11-05 23:39:42 UTC
Sorry, I upgraded to 8.0 from a previously upgraded 7.3 installation. I did 
nothing out of the ordinary. I'll try installing it manually when I get RPM 
stable....

Comment 5 Frode Tennebø 2002-12-30 14:38:58 UTC
I installed the comps.rpm package manually and now redhat-config-packages works. However it does not explain why the package was left out during the original upgrade.

Comment 6 Jeremy Katz 2002-12-30 18:22:57 UTC
Did you install from CD or from an install tree copied somehow?

Comment 7 Frode Tennebø 2002-12-31 00:09:20 UTC
I _upgraded_ (from 7.3) from the CDs (where I also fetched the missing comps package).

Comment 8 Jeremy Katz 2003-02-10 01:47:25 UTC
There are more assurances in the installer for the comps package to be installed
now.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.