Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 7470 - printer not detected
Summary: printer not detected
Keywords:
Status: CLOSED ERRATA
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: printtool
Version: 6.1
Hardware: i386
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Bernhard Rosenkraenzer
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 1999-12-01 10:01 UTC by pierre.durand
Modified: 2008-05-01 15:37 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 1999-12-06 07:54:35 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description pierre.durand 1999-12-01 10:01:47 UTC
My HP Deskjet 560C is not detected under Redhat 6.1 but it was correctly
detected under RedHat 5.0 and I have no problems with Windows 95
The led busy on the printer panel is always on
When with printool I try to add a printer I get always the same message:
/dev/lp0 not detected
/dev/lp1 not detected
/dev/lp2 not detected
I have already added
 alias parport_lowlevel parport_pc
 to my /etc/conf.modules manually for now.
without effect
Thanks

Comment 1 Bernhard Rosenkraenzer 1999-12-01 12:09:59 UTC
What does
	dmesg |grep parport
say after you've tried printing?
Does something simple like
	echo "Windows sucks" >/dev/lp0
work?
Is the printer port activated in the BIOS, and set to a reasonable protocol,
such as "EPP" or "Bidirectional"?


------- Email Received From  "Pierre DURAND" <Pierre.Durand@iep.upmf-grenoble.fr> 12/02/99 03:38 -------


------- Email Received From  "Pierre DURAND" <Pierre.Durand@iep.upmf-grenoble.fr> 12/02/99 04:23 -------


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.