Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 7324 - rpm build stops, no error reported.
Summary: rpm build stops, no error reported.
Keywords:
Status: CLOSED NOTABUG
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: rpm
Version: 6.1
Hardware: i386
OS: Linux
medium
low
Target Milestone: ---
Assignee: Jeff Johnson
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 1999-11-25 11:53 UTC by robert
Modified: 2008-05-01 15:37 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 1999-11-27 15:36:57 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description robert 1999-11-25 11:53:22 UTC
I managed to confuse rpm with some general stupidity:

The install section of my spec file made incorrect links for a dynamic
library. Something like:

$ ls -al
/usr/lib/libestjava.so.1 -> libestbase.so.1.2*
/usr/lib/libestjava.so.1.2 -> libestbase.so.1.2.1*
/usr/lib/libestjava.so.1.2.1->libestbase.so.1.2.1.1*
/usr/lib/libestjava.so.1.2.1.1*

(don't ask why we've got 4 numbers in library names)

When RPM got to the finding dependency stage it just stopped without
building packages, and reported no errors.

It isn't a great problem, just not getting an error message meant it took
me a while to track the problem down...

Regards,
Rob Clark.
CSTR, University of Edinburgh

Comment 1 Jeff Johnson 1999-11-27 15:36:59 UTC
RPM always reports errors, but the error message is often not the last
line on the screen. Go back through the output and you'll find the packaging
error.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.