Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 6586 - Red Hat linux 6.1 is having problems with AT&T Worldnet
Summary: Red Hat linux 6.1 is having problems with AT&T Worldnet
Keywords:
Status: CLOSED ERRATA
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: ppp
Version: 6.1
Hardware: i386
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Michael K. Johnson
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 1999-11-01 01:51 UTC by jsberrios
Modified: 2008-05-01 15:37 UTC (History)
1 user (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 1999-12-01 21:10:52 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description jsberrios 1999-11-01 01:51:50 UTC
Red Hat Linux 6.1 is having problems getting connected with
AT&T Worldnet.  While using the instructions on the
following web pages to set up a ppp script
(http://www.wurd.com/wurd/software/dialers/linux.html) and
KPPP
(http://www.wurd.com/wurd/software/dialers/linux_kppp.htm),
I have been unsuccessful to connec to AT&T.  The message I
get when I do a tail to /var/log/messages is:

Oct 27 15:58:29 gator chat[741]: CONNECT
Oct 27 15:58:29 gator chat[741]:  -- got it
Oct 27 15:58:29 gator chat[741]: send (^M)
Oct 27 15:58:29 gator pppd[740]: Serial connection
established.
Oct 27 15:58:29 gator pppd[740]: Using interface ppp0
Oct 27 15:58:29 gator pppd[740]: Connect: ppp0 <-->
/dev/modem
Oct 27 15:58:48 gator pppd[740]: Remote message:
Authentication Failed(PAP)
Oct 27 15:58:48 gator pppd[740]: CHAP authentication failed
Oct 27 15:58:54 gator pppd[740]: Connection terminated.
Oct 27 15:58:55 gator pppd[740]: Exit.

I took a spare hard disk and installed a clean copy of Red
Hat Linux 6.0 and was able to connect to AT&T using the same
scripts and kppp configuration I tried to use in Red Hat
Linux 6.1

I tried to use the ppp script, KPPP and RP3 on Red Hat Linux
6.1

Your help on this matter is greatly appreciated.

Joseph

Comment 1 Michael K. Johnson 1999-11-08 19:19:59 UTC
The "noauth" flag might help here.  You can test it with the
following command:
echo "PPPOPTIONS=noauth" >> /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-ppp0

We're about to release a new version of initscripts that adds the
"noauth" flag automatically and so will probably help in this case,
at least with rp3.

Comment 2 Michael K. Johnson 1999-11-17 15:25:59 UTC
I have been talking to the author of pppd about what the right
thing is to do in this case.  Our next release of initscripts
will probably avoid this problem altogether by removing the
default route automatically if the default route option is
selected.

Comment 3 Michael K. Johnson 1999-12-01 21:10:59 UTC
Oops, forgot to close this earlier, sorry.

Fixed in our current initscripts errata update.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.