Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 5785 - Large RAM not detected by installer
Summary: Large RAM not detected by installer
Keywords:
Status: CLOSED RAWHIDE
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: installer
Version: 6.1
Hardware: i386
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Matt Wilson
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 1999-10-09 19:23 UTC by jukka.laurila
Modified: 2008-05-01 15:37 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2000-02-11 20:37:53 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description jukka.laurila 1999-10-09 19:23:59 UTC
After installing RH 6.1 from a CD (the official ISO image,
custom install) on an AMD Athlon based computer with 256 MB
RAM, I noticed that only 64 MB of it was available.

I managed to make the rest available by adding the line

	append="mem=256M"

to /etc/lilo.conf and reinstalling LILO with the command
'lilo'. The installer should do this automatically.

Comment 1 Bill Nottingham 1999-10-11 14:58:59 UTC
It's a known problem with some of the Athlon BIOS'es.
We're looking at ways to work around this.

Comment 2 Jay Turner 2000-02-11 20:37:59 UTC
Try out the latest installer available in beta.  Reopen this bug if you are
still having problems.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.