Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 5416 - BuildRoot error
Summary: BuildRoot error
Keywords:
Status: CLOSED WONTFIX
Alias: None
Product: Red Hat Raw Hide
Classification: Retired
Component: rpm
Version: 1.0
Hardware: All
OS: Linux
high
high
Target Milestone: ---
Assignee: Jeff Johnson
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 1999-09-28 14:28 UTC by osman
Modified: 2008-05-01 15:37 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 1999-09-28 15:53:15 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description osman 1999-09-28 14:28:16 UTC
When you use BuildRoot the directory isn't created and the process stop with an error.
It breaks spec files that worked perfectly in previous versions.
Version in question is rpm-3.0.3-0.32.i386.rpm

Comment 1 osman 1999-09-28 15:21:59 UTC
Seems like bug#4097 is related qua error message.
Only on this system "/var/tmp" is not a symbolic link but on a
different filesystem.

Comment 2 Jeff Johnson 1999-09-28 15:53:59 UTC
I do not know why you think #4097 is related to your problem.

What directory is not created? $RPM_BUILD_ROOT? It has *always* been
the responsibility of the packager to create that directory, usually
with some variant of

	...
	%install
	rm -rf $RPM_BUILD_ROOT
	mkdir -p $RPM_BUILD_ROOT/usr/whatever
	...

	%clean
	rm -rf $RPM_BUILD_ROOT


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.