Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 4902 - PNP cdrom - can'd cold boot - hangs the system
Summary: PNP cdrom - can'd cold boot - hangs the system
Keywords:
Status: CLOSED NOTABUG
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: kernel
Version: 6.0
Hardware: i386
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Michael K. Johnson
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 1999-09-04 03:49 UTC by margarita
Modified: 2008-05-01 15:37 UTC (History)
2 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2000-10-04 22:13:36 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description margarita 1999-09-04 03:49:44 UTC
The cdrom prevents booting unless WIndows has been booted
and Red Hat boot is invoked without a power off.

When the system hangs on a cold boot the message on the
console refers to pc_cdrom is confused - lost interupt
reason 0x1. Values entered on Lilo have no effect on this
error.

Boot's OK on windows.

Comment 1 David Lawrence 1999-09-07 17:16:59 UTC
We will need to know more about your hardware. For example brand/model
of the cd-rom that you are having trouble with. Is it an ATAPI IDE
drive or a proprietary drive?

Comment 2 margarita 1999-09-18 16:55:59 UTC
I am using:
io magic 52x cdrom on ide 2nd slot as primary(not slave) /dev/hdc
   It is ATAPI as far as I know
   The 1st ide contains 2 drives 2.2GIG each - Western Digital

IWILL premium motherboard
64 MEG 60 ns EDO memory
One IBM 9.1 GIG SCSI drive.

More notes:

This condition existed before I installed the SCSI Drive.

IF I BOOT WINDOWS, AND THEN REBOOT RED HAT WITHOUT POWER OFF THE
CD ROM WILL WORK. IT WILL NOT WORK FROM A COLD - POWER OFF BOOT.

Hope this helps. I want eventually to get rid of the windows OS
entirely.

Comment 3 Patrick Monnerat 2000-02-08 17:48:59 UTC
I have the same problem with RHL 6.1 and ATAPI/IDE CD-ROM as single (master)
unit on 2nd IDE controller. However, if I disable the recognition of the CD-ROM
drive at the AMI-BIOS setup level (but not the controller of course!), the
systems boot properly... Since I never succeeded booting an el-Torito CD-ROM
with this computer, I can imagine that this BIOS version does some dirty CD-ROM
initializations that DOS and WinNT reset, but not Linux... shame !

Comment 4 Ben LaHaise 2000-10-04 22:13:33 UTC
Is this still happening with the 2.2.16-22 kernel?

Comment 5 Brent Fox 2002-06-05 03:57:45 UTC
Closing due to lack of information.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.