Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 4897 - rpm doesn't use language "sv" when LANG is sv_SE
Summary: rpm doesn't use language "sv" when LANG is sv_SE
Keywords:
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: rpm
Version: 6.0
Hardware: All
OS: Linux
low
medium
Target Milestone: ---
Assignee: David Lawrence
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 1999-09-03 21:35 UTC by Göran Uddeborg
Modified: 2008-05-01 15:37 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 1999-12-05 21:09:04 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Göran Uddeborg 1999-09-03 21:35:36 UTC
The LANG variable have a form ll_CC.coding where ll is the
language and CC is the area.  (It is even more complicated,
but we can forget about that rignt now.)  When looking for
message catalogs, the locale function tries shortened
versions of this if it can't find longer.  So if there is a
catalog for "sv" it will be found if I set my LANG to
sv_SE.iso8859-1, for example.

But rpm unfortunately rpm doesn't seem to use the same
algorithm when selecting a description and summary.  So even
though I added a Swedish description to a package, I get the
English default description unless I set LANG to precisely
"sv".

Comment 1 Jeff Johnson 1999-09-04 00:17:59 UTC
Try rpm-3.0.3-0.19 from Raw Hide. This problem should be fixed there.

Otherwise, you should be able to do something like
	LANG=sv_SE.iso8859-1:sv
which should work in other versions of rpm-3.0.x


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.