Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 455996 - Sound card detection incorrect/ not working
Summary: Sound card detection incorrect/ not working
Keywords:
Status: CLOSED RAWHIDE
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: sndconfig
Version: 8
Hardware: i386
OS: Linux
low
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Martin Stransky
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2008-07-20 01:50 UTC by Sakthivel
Modified: 2008-07-22 14:48 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2008-07-22 14:48:32 UTC


Attachments (Terms of Use)
System Config (deleted)
2008-07-20 01:50 UTC, Sakthivel
no flags Details

Description Sakthivel 2008-07-20 01:50:58 UTC
Description of problem:
Autodetection of sound card not working. No Sound playback

Version-Release number of selected component (if applicable):
8

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1.Install Fedora 8
2.try autodetect sound
3.
  
Actual results:
No Sound heard

Expected results:
Sound 

Additional info:

Comment 1 Sakthivel 2008-07-20 01:50:58 UTC
Created attachment 312214 [details]
System Config

Comment 2 Martin Stransky 2008-07-22 13:53:43 UTC
hda_codec: Unknown model for ALC268, trying auto-probe from BIOS...

Try to specify your soundcard model in /etc/modprobe.conf. see
http://www.mjmwired.net/kernel/Documentation/sound/alsa/ALSA-Configuration.txt

(Actually i recommend you to update to F-9 with alsa-drivers 1.0.16)

Comment 3 Sakthivel 2008-07-22 14:43:35 UTC
Yes, it works with F9 . Thanks.

Comment 4 Martin Stransky 2008-07-22 14:48:32 UTC
okay, closing.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.