Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 4269 - Kickstart asks for second SCSI controller
Summary: Kickstart asks for second SCSI controller
Keywords:
Status: CLOSED RAWHIDE
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: installer
Version: 6.0
Hardware: i386
OS: Linux
medium
low
Target Milestone: ---
Assignee: Jay Turner
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 1999-07-30 11:34 UTC by Jos Vos
Modified: 2015-01-07 23:37 UTC (History)
1 user (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2000-02-08 12:27:35 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Jos Vos 1999-07-30 11:34:25 UTC
On an old Compaq Prosignia 300, with a Symbios 53c810 SCSI
chip on-board, a kickstart installation always asks whether
I have a 2nd SCSI controller.  I also tried noprobe, with

noprobe
device scsi nrc53c8xx
device ethernet pcnet32

and even then it asks that question.  The rest of the
installation works fine (I just have to press RETURN one
time extra).

When probing, it doesn't recognize the SCSI chip, although
it is listed in /proc/pci:

  Bus  0, device  12, function  0:
    SCSI storage controller: NCR 53c810 (rev 2).
      Medium devsel.  IRQ 10.  Master Capable.
Latency=255.
      I/O at 0x7100.
      Non-prefetchable 32 bit memory at 0x5200000.

I would appreciate any suggestions, workarounds, or fixes.

Comment 1 David Lawrence 1999-07-30 16:08:59 UTC
You have to use the --continue to make it continue to probe for
additional devices as described at

http://www.redhat.com/corp/support/manuals/RHL-6.0-Manual/install-guide/manual/doc132.html#sH.3.9

So in your case you would need:

noprobe
device scsi nrc53c8xx --continue
device ethernet pcnet32

Reopen this if that does not help.

Comment 2 Jos Vos 1999-08-11 18:03:59 UTC
No, this didn't help.  The best way for me is still to use

noprobe
device scsi ncr53c8xx
device ethernet pcnet32

and then I only have to press return once, because it asks if I have
other SCSI controllers.

Comment 3 Jay Turner 2000-02-08 12:27:59 UTC
This issue is resolved in the latest cuts of the installer.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.