Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 3858 - -i option fails with -q
Summary: -i option fails with -q
Keywords:
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: rpm
Version: 6.0
Hardware: All
OS: Linux
medium
low
Target Milestone: ---
Assignee: Jeff Johnson
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 1999-07-01 18:45 UTC by senner.joe
Modified: 2008-05-01 15:37 UTC (History)
1 user (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 1999-12-15 18:23:37 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description senner.joe 1999-07-01 18:45:02 UTC
rpm 3.0.1 built on AIX 4.3.2 and Dec alpha 4.0 with gcc 2.8.

rpm -qip package_filename.rpm reports "-qip: unknown option"

the same code built on x86 solaris (gcc 2.8) works just
fine. Aix/Dec also fail when built with egcs 2.91.66.

Comment 1 Jeff Johnson 1999-12-15 18:23:59 UTC
Please reopen this bug if rpm-3.0.3 still exhibits this behavior. I think
I've fixed the problem, but have not access to AIX and/or Tru64 to test.

Comment 2 mp 2000-07-25 12:54:29 UTC
It still happens to me with rpm-3.0.3 and rpm-3.0.4 on Solaris and Linux,
no matter, which compiler /*gcc-2.95 or SUNWspro*/ I'm using.
It smells, it has something to do with (rc- and macro-)files.  
I'm always working with an ``--rcfile'' commandline.
I'm not aware of other major differences to the mainstream[, where it 
obviously works].


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.