Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 3008 - rpm returns undef when it should probably return (none) for unknown fields
Summary: rpm returns undef when it should probably return (none) for unknown fields
Keywords:
Status: CLOSED WONTFIX
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: rpm
Version: 6.0
Hardware: i386
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Jeff Johnson
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 1999-05-24 17:49 UTC by jauderho
Modified: 2008-05-01 15:37 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 1999-08-30 23:28:48 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description jauderho 1999-05-24 17:49:27 UTC
> BTW there is another bug where if an older rpm does not
know about a
> newer field, it returns undef. I think the correct
behavior is for it to
> return "(none)".
>
> I.e. asking an older rpm about URL returns nothing. It
exposed a bug/
> workaround I had to put in to set undef values.
>

for the record the correct behaviour in this case should be
to return "(none)"

Comment 1 Jeff Johnson 2000-10-04 15:10:24 UTC
Returning an explicit "(none)" rather than an error message when querying an
unknown tag
using a legacy version of rpm would confuse two distinct problems
	1) rpm does not know about a tag.
	2) the tag does not exist.
which have different solutions (i.e. 1) is fixed by upgrading rpm, 2) is a
packaging or query option problem).


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.