Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 2370 - Mutt is not compiled with color support
Summary: Mutt is not compiled with color support
Keywords:
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Alias: None
Product: Red Hat Raw Hide
Classification: Retired
Component: mutt
Version: 1.0
Hardware: All
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Bill Nottingham
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 1999-04-26 13:18 UTC by Jan "Yenya" Kasprzak
Modified: 2014-03-17 02:09 UTC (History)
3 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 1999-04-26 17:00:42 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Jan "Yenya" Kasprzak 1999-04-26 13:18:28 UTC
The mutt-0.95.4us-4.src.rpm package in Starbuck
and RawHide is not compiled with color support
(one of the main features of mutt). The --with-color
should be added to ./configure's command line.

The second minor bug is that the spec file does not
build mutt with $RPM_OPT_FLAGS. It seems that mutt's
./configure does not set these flags from the environment,
so it should be added on make's command line as well.

The pseudo-patch to the spec file follows:

 #automake
 autoconf
 CFLAGS="$RPM_OPT_FLAGS -I/usr/include/slang" LDFLAGS=-s
./configure \
-	--prefix=/usr --with-sharedir=/etc --sysconfdir=/etc
--enable-pop --enable-imap \
+	--prefix=/usr --with-sharedir=/etc --sysconfdir=/etc
--enable-pop \
+	--enable-imap --with-color \
 	--disable-warnings --with-slang --disable-domain
-make
+make CFLAGS="$RPM_OPT_FLAGS -I/usr/include/slang"
LDFLAGS=-s
 %install
 rm -rf $RPM_BUILD_ROOT
 make prefix=$RPM_BUILD_ROOT/usr
sharedir=$RPM_BUILD_ROOT/etc \

Comment 1 Bill Nottingham 1999-04-26 14:34:59 UTC
Color support is working fine here. What sort of terminal
are you using? (also, AFAICT, --with-color isn't even an
option to configure) I'll add the OPT_FLAGS stuff in the next
build here...

------- Email Received From  Jan Kasprzak <kas@informatics.muni.cz> 04/26/99 10:51 -------

Comment 2 Bill Nottingham 1999-04-26 17:00:59 UTC
fixed in mutt-0.95.5us-2. If you manage to make it
not rerun auto*, the CFLAGS that are passed to configure
get passed through OK.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.