Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 235852 - On a new lenovo with hda-intel I cannot get sound
Summary: On a new lenovo with hda-intel I cannot get sound
Keywords:
Status: CLOSED UPSTREAM
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: alsa-lib
Version: 6
Hardware: i686
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Martin Stransky
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2007-04-10 14:55 UTC by jean-noel
Modified: 2007-11-30 22:12 UTC (History)
1 user (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2007-04-10 15:29:43 UTC


Attachments (Terms of Use)
scsconfig (deleted)
2007-04-10 14:55 UTC, jean-noel
no flags Details

Description jean-noel 2007-04-10 14:55:32 UTC
Description of problem:

on a laptop lenovo 3000 N100 0768-FLG with a hda-intel and Realtek ID 862
I cannot get sound 
except if I put acpi=ht in the kernel boot line

Version-Release number of selected component (if applicable):
alsa-lib-1.0.14-0.1.rc1.fc6
alsa-utils-1.0.14-0.1.rc1.fc6

Linux rembrandt 2.6.20-1.2933.fc6 #1 SMP Mon Mar 19 11:38:26 EDT 2007 i686 i686
i386 GNU/Linux

How reproducible:

every time

Steps to Reproduce:
1.
2.
3.
  
Actual results:
with acpi=ht I cannot monitor the batery and i cannot shutdown properly the system


Expected results:

have sound without comnand acpi=ht


Additional info:

Comment 1 jean-noel 2007-04-10 14:55:36 UTC
Created attachment 152139 [details]
scsconfig

Comment 2 Martin Stransky 2007-04-10 15:29:43 UTC
please file this bug it at upstream (www.alsa-project.org)


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.