Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 235483 - ata_piix booting fails
Summary: ata_piix booting fails
Keywords:
Status: CLOSED WONTFIX
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: kernel-xen
Version: 6
Hardware: i386
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Xen Maintainance List
QA Contact: Virtualization Bugs
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2007-04-06 04:59 UTC by vikram goyal
Modified: 2009-12-14 20:40 UTC (History)
2 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2008-02-27 00:03:37 UTC


Attachments (Terms of Use)
dmesg output (deleted)
2007-04-06 04:59 UTC, vikram goyal
no flags Details

Description vikram goyal 2007-04-06 04:59:03 UTC
Description of problem:
kernel-xen-2.6.20-1.2933.fc6

Version-Release number of selected component (if applicable):
kernel-xen-2.6.20-1.2933.fc6

How reproducible:
everytime

Steps to Reproduce:
1.On booting sytem freezes after loading ata_piix
2.
3.
  
Actual results:


Expected results:


Additional info:

Comment 1 vikram goyal 2007-04-06 04:59:03 UTC
Created attachment 151824 [details]
dmesg output

Comment 2 vikram goyal 2007-04-06 05:06:56 UTC
normal kernel boots ok. The problem lies only in xen version.
Since I can't save the error message, I have attached dmesg of normal kernel.
The booting stops somewhere after this line in current attached dmesg file:

ACPI: PCI Interrupt 0000:00:1f.2[A] -> GSI 18 (level, low) -> IRQ 16
PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1f.2 to 64 -> [Please see: This
message does not shows]
ata1: SATA max UDMA/133 cmd 0xEC00 ctl 0xE802 bmdma 0xDC00 irq 16
ata2: SATA max UDMA/133 cmd 0xE400 ctl 0xE002 bmdma 0xDC08 irq 16
scsi0 : ata_piix -> [Please see: This message does not shows]
usb 2-1: new low speed USB device using uhci_hcd and address 3
[ Shows error here and reboots after sometime with some message with ata module
or something ]

with a message: retrying in 5 seconds or so. After two or three retries the
machine reboots.


Comment 3 vikram goyal 2007-04-06 06:43:36 UTC
I was able to note down the error messages:

ata 1.00: qc timeout (cmd 0xef)
ata 1.00: failed to set xfermode (err_mask-0x4)
ata 1.00: limiting speed to PIO0
ata 1.00: failed to recover some devices, retrying in 5 secs

after this kernel panic and reboot occurs.

Also the lines which I have marked as
-> [Please see: This message does not shows] are wrong. These lines do show.
It was goof up on my side.



Comment 4 Red Hat Bugzilla 2007-07-25 01:40:13 UTC
change QA contact

Comment 5 Chris Lalancette 2008-02-27 00:03:37 UTC
This report targets FC6, which is now end-of-life.

Please re-test against Fedora 7 or later, and if the issue persists, open a new bug.

Thanks



Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.