Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 233234 - Missing definition for mutex_destroy in linux/kernel.h
Summary: Missing definition for mutex_destroy in linux/kernel.h
Keywords:
Status: CLOSED ERRATA
Alias: None
Product: Red Hat Enterprise Linux 4
Classification: Red Hat
Component: kernel
Version: 4.4
Hardware: All
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
: ---
Assignee: Jason Baron
QA Contact: Martin Jenner
URL: http://bugs.centos.org/view.php?id=1793
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2007-03-21 03:40 UTC by Moriyoshi Koizumi
Modified: 2013-03-06 05:59 UTC (History)
2 users (show)

Fixed In Version: RHSA-2008-0665
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2008-07-24 19:12:52 UTC


Attachments (Terms of Use)
A quick patch. (deleted)
2007-03-21 03:40 UTC, Moriyoshi Koizumi
no flags Details | Diff


Links
System ID Priority Status Summary Last Updated
Red Hat Product Errata RHSA-2008:0665 normal SHIPPED_LIVE Moderate: Updated kernel packages for Red Hat Enterprise Linux 4.7 2008-07-24 16:41:06 UTC

Description Moriyoshi Koizumi 2007-03-21 03:40:45 UTC
Description of problem:

First I filed this one to the CentOS Issue Tracking System because I actually
don't use the retail one but I was told to report to Red Hat too. So here it goes:

The mutex backport patch (linux-2.6.9-mutex-backport.patch) that emulates kernel
mutex introduced in 2.6.16 apparently does not provide the definition for
mutex_destroy().

This breaks the module build, otherwise ends up with an undefined symbol.

I encountered the problem when I was building FUSE. 

Here's the result of dmesg:

  fuse: no version for "struct_module" found: kernel tainted.
  fuse: Unknown symbol mutex_destroy


Related:

http://bugs.centos.org/view.php?id=1793
http://bugzilla.atrpms.net/show_bug.cgi?id=1152

Attached is a quick fix for this problem. This is a replacement of the patch
itself, not a to the patch.

Comment 1 Moriyoshi Koizumi 2007-03-21 03:40:45 UTC
Created attachment 150552 [details]
A quick patch.

Comment 3 RHEL Product and Program Management 2008-02-14 17:38:43 UTC
This request was evaluated by Red Hat Product Management for inclusion in a Red
Hat Enterprise Linux maintenance release.  Product Management has requested
further review of this request by Red Hat Engineering, for potential
inclusion in a Red Hat Enterprise Linux Update release for currently deployed
products.  This request is not yet committed for inclusion in an Update
release.

Comment 4 Vivek Goyal 2008-03-06 03:27:48 UTC
Committed in 68.17.EL . RPMS are available at http://people.redhat.com/vgoyal/rhel4/

Comment 8 errata-xmlrpc 2008-07-24 19:12:52 UTC
An advisory has been issued which should help the problem
described in this bug report. This report is therefore being
closed with a resolution of ERRATA. For more information
on therefore solution and/or where to find the updated files,
please follow the link below. You may reopen this bug report
if the solution does not work for you.

http://rhn.redhat.com/errata/RHSA-2008-0665.html


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.