Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 231924 - Incorrect spellings not found in tables for other languages
Summary: Incorrect spellings not found in tables for other languages
Keywords:
Status: CLOSED RAWHIDE
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: openoffice.org
Version: rawhide
Hardware: All
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Caolan McNamara
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On: Merge
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2007-03-13 00:24 UTC by Paul F. Johnson
Modified: 2009-09-21 20:06 UTC (History)
0 users

Fixed In Version: 2.2.0-14.8
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2007-05-13 15:59:27 UTC


Attachments (Terms of Use)
sample where "wiggle" is not a german word but is an english one (deleted)
2007-03-13 08:52 UTC, Caolan McNamara
no flags Details

Description Paul F. Johnson 2007-03-13 00:24:31 UTC
Description of problem:
I have both the en_GB and de langpacks installed. Outside of a table, if I'm
using the German langpack (entire doc set as being in German) and misspell a
word, the usual wavy underline appears.

If I have a doc (English) with a table in and set one column to be set as being
in German (highlight, right click, character..., set to German (Germany)) and
just type random letters, the wavy underline does not appear. If I type in
either of the other columns with just random characters, the wavy line appears

Default language on my box is set as English (UK)

Version-Release number of selected component (if applicable):
2.2.0-11.1

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. Install the German langpack, create a 3 column table
2. Highlight the first column, right click, characters..., set the language as
german
3. Type wibblewobble in the first column
  
Actual results:
Nothing happens

Expected results:
wibblewobble should be underlined as not being a German word

Additional info:

Comment 1 Caolan McNamara 2007-03-13 08:51:44 UTC
Can you rpm -q hunspell-de, is that installed ? And when you look at
format->character is there a little abc and a correct tick beside German ?

i.e. this is working for me with no difference from being in a table and outside
it. 

On the other hand I do know there is a current problem with dictionaries, i.e.
you have to manually install the dictionaries at the moment.

What *should* happen is that we add the correct Requires: to the -de langpack to
get this dictionary. But we added these dictionaries to extras and split them
out of the langpacks. But right now the core/extras merge is not complete and it
is awkward to Require an extras from a core package, if you do them the nag mail
about broken dependancies will be sent out every day, and if someone
BuildRequires a package which Requires an extra one, then it cannot be built in
the core build system. 

So for the moment I have commented out these Requires, they will be
re-introduced when the core/extras get merged, or if they don't get merged in
time then I'll comment out anyway and take the pain of the "OOo has broken
depends" and the 1001 bug reports about the automail so that this works as designed.

Comment 2 Caolan McNamara 2007-03-13 08:52:26 UTC
Created attachment 149909 [details]
sample where "wiggle" is not a german word but is an english one

Comment 3 Caolan McNamara 2007-04-06 10:44:11 UTC
I'll be requiring the dictionaries on the first merged core/extras build. I
think that'll sort our the problem here.

Comment 4 Caolan McNamara 2007-04-06 12:04:42 UTC
merge postponed for a week

Comment 5 Caolan McNamara 2007-05-03 19:29:55 UTC
merge complete, build with hunspell dictionary Requires added underway


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.