Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 230714 - F1-F6 consoles inaccessible after xserver update
Summary: F1-F6 consoles inaccessible after xserver update
Keywords:
Status: CLOSED NOTABUG
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: xorg-x11-server
Version: 6
Hardware: All
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Adam Jackson
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2007-03-02 13:48 UTC by Simon Andrews
Modified: 2018-04-11 14:25 UTC (History)
3 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2007-03-12 14:08:54 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Simon Andrews 2007-03-02 13:48:23 UTC
Description of problem:

After the last xorg-server update I can't switch to any of the console terminals
(F1-F6).  Gdm is still running OK, but each console just shows an (inactive)
copy of the gdm login screen with a broken line of green pixels across it. 
Restarting X and gdm doesn't help.


Version-Release number of selected component (if applicable):
xorg-x11-server-Xorg.i386 1.1.1-47.6.fc6
xorg-x11-drv-ati-6.6.3-1.fc6

How reproducible:
Always (on this system at least)

Steps to Reproduce:
1.  Start in runlevel 5
2.  Try to switch to a console terminal
  
Actual results:

Console does not appear.  Gdm login is still visible but corrupted.  F7 restores
the active and working Gdm login.

Expected results:
Console terminal appears.

Additional info:
I think (though I can't be absolutely sure) that this was working after the last
xserver update (Jan 10 05:59:50 Updated: xorg-x11-server-Xorg.i386
1.1.1-47.4.fc6), so it might be something which has changed in the latest version?

Other than this the machine is running OK.  Ssh logins work just fine as do
local graphical logins.

Comment 1 Matěj Cepl 2007-03-08 23:35:07 UTC
Thanks for the bug report.  We have reviewed the information you have provided
above, and there is some additional information we require that will be helpful
in our diagnosis of this issue.

Please attach your X server config file (/etc/X11/xorg.conf) and X server log
file (/var/log/Xorg.*.log) to the bug report as individual uncompressed file
attachments using the bugzilla file attachment link below.

Could you please also try to run without any /etc/X11/xorg.conf whatsoever and
let X11 autodetect your display and video card? Attach to this bug
/var/log/Xorg.0.log from this attempt as well, please.

We will review this issue again once you've had a chance to attach this information.

Thanks in advance.


Comment 2 Simon Andrews 2007-03-09 10:44:02 UTC
I installed the xorg-x11-server-Xorg 1.1.1-47.7 yesterday and everything seems
to be working again.  All the consoles are back to normal.

Comment 3 Matěj Cepl 2007-03-12 14:08:54 UTC
OK, closing per reporter's information. Thanks for the cooperation.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.