Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 230055 - "xrandr -s" doesn't do anything
Summary: "xrandr -s" doesn't do anything
Keywords:
Status: CLOSED INSUFFICIENT_DATA
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: xorg-x11-server-utils
Version: 6
Hardware: All
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: X/OpenGL Maintenance List
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2007-02-26 11:22 UTC by Bastien Nocera
Modified: 2018-04-11 19:19 UTC (History)
1 user (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2007-05-22 22:34:01 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Bastien Nocera 2007-02-26 11:22:36 UTC
xorg-x11-server-utils-7.1-4.fc6


xrandr -s doesn't do anything on my machine. gnome-display-properties has the
same problem. No errors whatsoever are reported. I'm using the radeon driver on
this machine (my work desktop).

$ xrandr -q
 SZ:    Pixels          Physical       Refresh
*0   1600 x 1200   ( 411mm x 311mm )  *60  
 1   1400 x 1050   ( 411mm x 311mm )   75   70   60  
 2   1280 x 1024   ( 411mm x 311mm )   75   60  
 3   1440 x 900    ( 411mm x 311mm )   60  
 4   1280 x 960    ( 411mm x 311mm )   60  
 5   1280 x 800    ( 411mm x 311mm )   75   70   60  
 6   1152 x 864    ( 411mm x 311mm )   75   70   60  
 7   1280 x 768    ( 411mm x 311mm )   75   70   60  
 8   1280 x 720    ( 411mm x 311mm )   75   70   60  
 9   1024 x 768    ( 411mm x 311mm )   75   60   70  
 10   832 x 624    ( 411mm x 311mm )   75  
 11   800 x 600    ( 411mm x 311mm )   75   60   72   56  
 12   640 x 480    ( 411mm x 311mm )   75   60   73  
 13   720 x 400    ( 411mm x 311mm )   70  
 14   640 x 360    ( 411mm x 311mm )   75   70   60  
 15   416 x 312    ( 411mm x 311mm )   75  
 16   400 x 300    ( 411mm x 311mm )   75   72   60  
Current rotation - normal
Current reflection - none
Rotations possible - normal 
Reflections possible - none

$ xrandr -s 1 || echo error

$ xrandr -q
 SZ:    Pixels          Physical       Refresh
*0   1600 x 1200   ( 411mm x 311mm )  *60  
 1   1400 x 1050   ( 411mm x 311mm )   75   70   60  
 2   1280 x 1024   ( 411mm x 311mm )   75   60  
 3   1440 x 900    ( 411mm x 311mm )   60  
 4   1280 x 960    ( 411mm x 311mm )   60  
 5   1280 x 800    ( 411mm x 311mm )   75   70   60  
 6   1152 x 864    ( 411mm x 311mm )   75   70   60  
 7   1280 x 768    ( 411mm x 311mm )   75   70   60  
 8   1280 x 720    ( 411mm x 311mm )   75   70   60  
 9   1024 x 768    ( 411mm x 311mm )   75   60   70  
 10   832 x 624    ( 411mm x 311mm )   75  
 11   800 x 600    ( 411mm x 311mm )   75   60   72   56  
 12   640 x 480    ( 411mm x 311mm )   75   60   73  
 13   720 x 400    ( 411mm x 311mm )   70  
 14   640 x 360    ( 411mm x 311mm )   75   70   60  
 15   416 x 312    ( 411mm x 311mm )   75  
 16   400 x 300    ( 411mm x 311mm )   75   72   60  
Current rotation - normal
Current reflection - none
Rotations possible - normal 
Reflections possible - none

Comment 1 Matěj Cepl 2007-04-02 14:11:12 UTC
Thanks for the bug report.  We have reviewed the information you have provided
above, and there is some additional information we require that will be helpful
in our diagnosis of this issue.

Please attach your X server config file (/etc/X11/xorg.conf) and X server log
file (/var/log/Xorg.*.log) to the bug report as individual uncompressed file
attachments using the bugzilla file attachment link below.

Could you please also try to run without any /etc/X11/xorg.conf whatsoever and
let X11 autodetect your display and video card? Attach to this bug
/var/log/Xorg.0.log from this attempt as well, please.

We will review this issue again once you've had a chance to attach this information.

Thanks in advance.


Comment 2 Bastien Nocera 2007-05-01 10:10:43 UTC
(In reply to comment #1)
> Thanks for the bug report.  We have reviewed the information you have provided
> above, and there is some additional information we require that will be helpful
> in our diagnosis of this issue.

It's not a crasher, or a configuration problem. Either xrandr -s works, and it
would be all fine, or some error reporting needs to trickle down to the user,
which it doesn't right now.

Comment 3 Adam Jackson 2007-05-08 16:38:05 UTC
Yeah, but the radeon driver spews tons of debugging noise to the log on output
property changes, including for failures.  So, really, log plz.

Comment 4 Bastien Nocera 2007-05-22 22:34:01 UTC
As I don't have access to the hardware anymore (and I'm pretty certain there
weren't any related log messages in the X log file, otherwise I'd have uploaded
them...).


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.