Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 228773 - control-center %pre script exits with a status 1 preventing an update
Summary: control-center %pre script exits with a status 1 preventing an update
Keywords:
Status: CLOSED RAWHIDE
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: control-center
Version: rawhide
Hardware: All
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Control Center Maintainer
QA Contact: David Lawrence
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2007-02-14 21:31 UTC by Michal Jaegermann
Modified: 2007-11-30 22:11 UTC (History)
3 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2007-02-14 22:18:27 UTC


Attachments (Terms of Use)
control center screenshot (deleted)
2007-02-15 23:48 UTC, Florin Andrei
no flags Details

Description Michal Jaegermann 2007-02-14 21:31:45 UTC
Description of problem:

An attempt to update to control-center-2.17.91-1.fc7 ends up with:
"scriptlet failed, exit status 1"
After a removal of ">&/dev/null" redirection and running that
stand-alone this shows up at an output end:

I/O warning : failed to load external entity
"/etc/gconf/schemas/control-center.schemas"
Failed to open `/etc/gconf/schemas/control-center.schemas': No such file or
directory

There is nothing which would force a return status to 0 so yum
rejects that update.

Version-Release number of selected component (if applicable):
control-center-2.17.91-1.fc7.

Comment 1 Ray Strode [halfline] 2007-02-14 21:52:06 UTC
I think mclasen fixed this today, not sure though, so CCing him.

Comment 2 Matthias Clasen 2007-02-14 22:18:27 UTC
Fixed

Comment 3 Jim Cornette 2007-02-14 23:27:46 UTC
I don't know if this would influence future updates which assumed control-center
installed, which it did not. I eneded up getting an instance of bug-buddy when
either evince or evolution was being installed. The error was related to
nautilus which was not opened in a browser.

The bug was filed upstream.
http://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=408038

BTW, I like the return of the system menus vs. the control-center icons.

Comment 4 Florin Andrei 2007-02-15 23:48:56 UTC
Created attachment 148161 [details]
control center screenshot

Comment 5 Florin Andrei 2007-02-15 23:51:38 UTC
I had the same problem yesterday.
Today I did a "yum install control-center" and it gave a huge amount of scary
messages (see a tiny chunk of the tail end quoted below) but it apparently
succeeded.

#################################################################
Uninstalled schema
`/schemas/desktop/gnome/thumbnailers/application@x-gnome-theme/enable' from
locale `en_CA'
Uninstalled schema
`/schemas/desktop/gnome/thumbnailers/application@x-gnome-theme/enable' from
locale `ne'
Uninstalled schema
`/schemas/desktop/gnome/thumbnailers/application@x-gnome-theme/enable' from
locale `ga'
Uninstalled schema
`/schemas/desktop/gnome/thumbnailers/application@x-gnome-theme/enable' from
locale `uk'
Uninstalled schema
`/schemas/desktop/gnome/thumbnailers/application@x-gnome-theme/enable' from
locale `zh_HK'
Uninstalled schema
`/schemas/desktop/gnome/thumbnailers/application@x-gnome-theme/enable' from
locale `hi'
Uninstalled schema
`/schemas/desktop/gnome/thumbnailers/application@x-gnome-theme/enable' from
locale `pt'
I/O warning : failed to load external entity " "
Failed to open ` ': No such file or directory
  Installing: control-center               ######################### [2/3] 
  Cleanup   : control-center               ######################### [3/3]

Installed: control-center.x86_64 1:2.17.91-2.fc7
Updated: control-center.i386 1:2.17.91-2.fc7
Complete!
#################################################################

But now the System / Preferences menu is gone! :-( I can only get to System /
Administration. See attachment id=148161 above.

Comment 6 Matthias Clasen 2007-02-16 00:13:03 UTC
This issue is unrelated to the original reason for this bug. Please don't pile on
like that. I've fixed the problem anyway, in gnome-menus-2.17.91-2.fc7


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.