Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 228646 - Default resolution doesn't work. Boot goes to a blank screen after install.
Summary: Default resolution doesn't work. Boot goes to a blank screen after install.
Keywords:
Status: CLOSED INSUFFICIENT_DATA
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: pyxf86config
Version: 6
Hardware: All
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Adam Jackson
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2007-02-14 05:30 UTC by Greg Martyn
Modified: 2008-08-02 23:40 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2007-05-26 19:09:10 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Greg Martyn 2007-02-14 05:30:29 UTC
Description of problem:
After install, I get a "Refresh rate out of range" error from my monitor. If I
do the Ctrl+Alt+Backspace several times, I can get to a console and run
system-config-display to fix the problem, but a newbie wouldn't know to do that.

Version-Release number of selected component (if applicable):
Whatever ships on the DVD

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. Install Fedora Core
2. Remove installation media
3. Boot for the 1st time. Screen shows the usual text messages but then goes
blank with the rate out of range message on my monitor.
  
Actual results:
xorg.conf is missing the Modes line which system-config-display puts in. A
non-working mode must've been automatically chosen.

Expected results:
User should verify that higher resolutions work before they are used.

Additional info:

Comment 1 Adam Jackson 2007-02-19 18:43:43 UTC
Please attach the /var/log/Xorg.0.log from the misbehaving configuration.

Comment 2 Adam Jackson 2007-05-26 19:09:10 UTC
Mass closure: This bug has been in NEEDINFO for over six weeks with no
additional information provided, and is therefore being closed.  If this bug is
still an issue for you, please supply the requested information, and reopen the bug.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.