Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 2261 - Error running "rpm -bb libPropList.spec"
Summary: Error running "rpm -bb libPropList.spec"
Keywords:
Status: CLOSED WORKSFORME
Alias: None
Product: Red Hat Raw Hide
Classification: Retired
Component: rpm
Version: 1.0
Hardware: All
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Jeff Johnson
QA Contact:
URL: ftp://rufus.w3.org/linux/rawhide/1.0/...
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 1999-04-19 07:18 UTC by parabola
Modified: 2008-05-01 15:37 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 1999-08-30 23:22:42 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description parabola 1999-04-19 07:18:21 UTC
When I try to build the RPM, it bombs out:

[root@garfield] /usr/src/redhat/SPECS
# rpm -bb libPropList.spec
Executing: %prep
+ umask 022
+ cd /usr/src/redhat/BUILD
+ cd /usr/src/redhat/BUILD
+ rm -rf libPropList-0.8.3
+ /bin/gzip -d
+ tar -xf -
+ STATUS=0
+ [ 0 -ne 0 ]
+ cd libPropList-0.8.3
+ chown -R root .
+ chgrp -R root .
+ chmod -R a+rX,g-w,o-w .
+ exit 0
Executing: %build
+ umask 022
+ cd /usr/src/redhat/BUILD
+ cd libPropList-0.8.3
+ %configure
fg: no job control
+ make
make: *** No targets.  Stop.
Bad exit status from /var/tmp/rpm-tmp.88865 (%build)
Command exited with non-zero status 1

I have to change one line in the spec file in order to make
it work.  Here's the patch:

*** -   Mon Apr 19 17:13:34 1999
--- libPropList.spec    Mon Apr 19 17:12:35 1999
***************
*** 21,27 ****
  %setup -q

  %build
! %configure
  make

  %install
--- 21,27 ----
  %setup -q

  %build
! ./configure
  make

  %install

Comment 1 Jeff Johnson 1999-04-19 08:22:59 UTC
This is an rpm version problem. Rpm-3.0 uses macros, and the
%configure expands to

	[ -f configure.in ] && libtoolize --copy --force
	CFLAGS="$RPM_OPT_FLAGS" ./configure $RPM_ARCH-redhat-linux
\ 	          --prefix=/usr

You probably need to upgrade to rpm-2.9x or add "--prefix=/usr"

Comment 2 parabola 1999-04-19 11:34:59 UTC
If rpm-2.9x is a prerequisite of the SRPM then it should bomb out with
meanlingful err msg, when "rpm -i" or "rpm -bb" is run.  Especially
when the rpm that comes with RH-5.2 and the one found by "rpmfind
--sources rpm" is rpm-2.5.6-5.0 and rpm-2.5.5-5.2 only, meaning that's
what most ppl are running.

Any idea where to d/l SRPM of rpm-2.9x?

Comment 3 Jeff Johnson 1999-04-19 14:01:59 UTC
ftp://rpm.redhat.com/pub/rpm/dist/rpm-3.0.x.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.