Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 218337 - ethtool doesn't work with Xen
Summary: ethtool doesn't work with Xen
Keywords:
Status: CLOSED NOTABUG
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: kernel
Version: 6
Hardware: All
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Kernel Maintainer List
QA Contact: Brian Brock
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks: 427887
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2006-12-04 19:12 UTC by David Juran
Modified: 2008-01-08 12:21 UTC (History)
2 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2008-01-08 12:21:24 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description David Juran 2006-12-04 19:12:57 UTC
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.8.0.8) Gecko/20061105 Red Hat/1.5.0.8-0.1.el4 Firefox/1.5.0.8 pango-text

Description of problem:
I have a NIC using the tg3 driver. When I boot the machine with the Xen kernel ethtool will only report link status when ran in Dom0. 

[root@hat ~]# uname -a
Linux hat.netact.noklab.net 2.6.18-1.2849.fc6xen #1 SMP Fri Nov 10 12:57:36 EST 2006 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
[root@hat ~]# ethtool eth0
Settings for eth0:
        Link detected: yes

Rebooting with the "standard" kernel gives me all the other settings as well.

[root@hat ~]# uname -a
Linux hat.netact.noklab.net 2.6.18-1.2849.fc6 #1 SMP Fri Nov 10 12:34:46 EST 2006 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
[root@hat ~]# ethtool eth0
Settings for eth0:
        Supported ports: [ MII ]
        Supported link modes:   10baseT/Half 10baseT/Full
                                100baseT/Half 100baseT/Full
                                1000baseT/Half 1000baseT/Full
        Supports auto-negotiation: Yes
        Advertised link modes:  10baseT/Half 10baseT/Full
                                100baseT/Half 100baseT/Full
                                1000baseT/Half 1000baseT/Full
        Advertised auto-negotiation: Yes
        Speed: 1000Mb/s
        Duplex: Full
        Port: Twisted Pair
        PHYAD: 1
        Transceiver: internal
        Auto-negotiation: on
        Supports Wake-on: g
        Wake-on: d
        Current message level: 0x000000ff (255)
        Link detected: yes

The NIC is a Broadcom Corporation NetXtreme BCM5704 Gigabit Ethernet (rev 10) pciid: 14e4:1648



Version-Release number of selected component (if applicable):
kernel-2.6.18-1.2849.fc6

How reproducible:
Always


Steps to Reproduce:
1. Boot the Xen kernel
2. ethtool eth0


Actual Results:


Expected Results:


Additional info:

Comment 1 Jon Stanley 2008-01-08 01:47:17 UTC
(This is a mass-update to all current FC6 kernel bugs in NEW state)

Hello,

I'm reviewing this bug list as part of the kernel bug triage project, an attempt
to isolate current bugs in the Fedora kernel.

http://fedoraproject.org/wiki/KernelBugTriage

I am CC'ing myself to this bug, however this version of Fedora is no longer
maintained.

Please attempt to reproduce this bug with a current version of Fedora (presently
Fedora 8). If the bug no longer exists, please close the bug or I'll do so in a
few days if there is no further information lodged.

Thanks for using Fedora!

Comment 2 David Juran 2008-01-08 12:21:24 UTC
Closing as NOTABUG. I got confused by eth0 no longer being the physical
interface in DOM0. So the correct thing to do is to run "ethtool peth0" which
works fine. If anyone is interested, Bug 209996 is about NetworkManager testing
the wrong interface in DOM0


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.