Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 2032 - install /mnt/proc problems at SILO installation
Summary: install /mnt/proc problems at SILO installation
Keywords:
Status: CLOSED ERRATA
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: aboot
Version: 6.0
Hardware: All
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Matt Wilson
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 1999-04-07 15:51 UTC by Cristian Gafton
Modified: 2008-05-01 15:37 UTC (History)
1 user (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 1999-07-15 21:51:31 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Cristian Gafton 1999-04-07 15:51:04 UTC
Installing "Everything" causes SILO installation to
fail.  The error reported is "mount failed: device or
resource busy".

I checked and it was trying to mount procfs under
/mnt/proc, but procfs was already mounted there, which
explains the failure.

So I by hand ran "umount /mnt/proc" in VC2's shell.
Then I selected "RETRY" and the bootloader installation
worked just fine.

Choosing a more minimal installation makes this problem
go away.  This means that some packages postinstall
process causes /mnt/proc to be mounted.

My suggested fix is to force a "umount /mnt/proc" before
SILO installation code runs in the installer, ignoring
the error status.  This will guarentee that the problem
will not occur.

I can test the fix for this here, just send me a new
tftpboot install image for sparc64.

Comment 1 Bill Nottingham 1999-07-15 21:51:59 UTC
this seems fixed in the errrata install2.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.