Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 1693183 - Assigned filters don't work if datastore is deleted which has the filter assigned and it shows every cluster regardless of the assignment
Summary: Assigned filters don't work if datastore is deleted which has the filter assi...
Keywords:
Status: ON_DEV
Alias: None
Product: Red Hat CloudForms Management Engine
Classification: Red Hat
Component: Appliance
Version: 5.9.6
Hardware: Unspecified
OS: Unspecified
medium
high
Target Milestone: GA
: 5.10.4
Assignee: Libor Pichler
QA Contact: Sudhir Mallamprabhakara
Red Hat CloudForms Documentation
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2019-03-27 09:59 UTC by Rahul Chincholkar
Modified: 2019-04-11 11:50 UTC (History)
10 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: If docs needed, set a value
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed:
Category: Bug
Cloudforms Team: CFME Core
Target Upstream Version:


Attachments (Terms of Use)

Description Rahul Chincholkar 2019-03-27 09:59:17 UTC
Description of problem:

It seems that the assigned filters do not work if we delete the datastore which has the filter assigned and it shows every cluster regardless of the assignment.

My VMWARE structure:
~~~
vcenter-server
|
| -> Datacenter1
    | -> Cluster1
|
| -> Datacenter2
    | -> Cluster2
|
| -> Datacenter3
    | -> Cluster3
~~~

1. I created a role and group `rahul` and assigne filters for only `Cluster3`, created user `rahulc`, logged in with user `rahulc` and verified that I can only see `Cluster3`.

2. Next, Deleted `Datacenter3` and its children `Cluster3`. When logged in with user `rahulc`, I could see `Cluster1` and `Cluster2`. Checked the assigned filter, `Cluster3` was not seen in the checkboxes.

3. I put a tick on `Cluster2` in assigned filters, but it was no longer working and I still could see all the available clusters i.e `Cluster1` and `Cluster2` for user `rahulc`.

4. I could also see newly created clusters, I created new datacenter and cluster `Datacenter4` and `Cluster4` and user `rahulc` can view : `Cluster1`, `Cluster2`, `Cluster4`

5. Creating a new group with the same role seems to work with assigned filters.

Comment 2 Dave Johnson 2019-03-27 10:01:21 UTC
Please assess the impact of this issue and update the severity accordingly.  Please refer to https://bugzilla.redhat.com/page.cgi?id=fields.html#bug_severity for a reminder on each severity's definition.

If it's something like a tracker bug where it doesn't matter, please set the severity to Low.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.