Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 163174 - Default mode appears to be 0660 since 051, not 0600
Summary: Default mode appears to be 0660 since 051, not 0600
Keywords:
Status: CLOSED RAWHIDE
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: udev
Version: rawhide
Hardware: All
OS: Linux
medium
low
Target Milestone: ---
Assignee: Harald Hoyer
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2005-07-13 18:47 UTC by Ville Skyttä
Modified: 2007-11-30 22:11 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2006-02-15 13:24:16 UTC


Attachments (Terms of Use)
For reference: upstreamed fix for default mode docs (deleted)
2005-07-13 18:47 UTC, Ville Skyttä
no flags Details | Diff

Description Ville Skyttä 2005-07-13 18:47:21 UTC
The default mode of device nodes created by udev appears to be 0660 since udev  
051, not 0600 like the comments in 50-udev.rules shipped in FC4 and later 
says. 
 
I reported this upstream and sent the attached patch there, but I'm reporting 
it here as well because the FC package is using a "private" 50-udev.rules, not 
the upstream redhat/udev.rules one. 
 
Additionally, if the default really is 0660 nowadays, the shipped 
50-udev.rules could be cleaned up quite a bit.

Comment 1 Ville Skyttä 2005-07-13 18:47:22 UTC
Created attachment 116715 [details]
For reference: upstreamed fix for default mode docs

Comment 2 Harald Hoyer 2006-02-15 13:24:16 UTC
put mode back to 0600 to keep secure settings.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.