Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 162506 - No match for USB device Epson Stylus C86
Summary: No match for USB device Epson Stylus C86
Keywords:
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: foomatic
Version: 4
Hardware: All
OS: Linux
medium
low
Target Milestone: ---
Assignee: Tim Waugh
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2005-07-05 17:31 UTC by Roy Stogner
Modified: 2007-11-30 22:11 UTC (History)
1 user (show)

Fixed In Version: FC5
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2006-03-27 10:29:25 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Roy Stogner 2005-07-05 17:31:48 UTC
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.8) Gecko/20050513 Fedora/false StumbleUpon/1.75

Description of problem:
system-config-printer finds no driver match for a connected Epson Stylus C86 printer


Version-Release number of selected component (if applicable):
foomatic-3.0.2-19

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. Connect Epson Stylus C86 to USB port
2. Power on printer
3. Attempt to add a queue with system-config-printer
  

Actual Results:  system-config-printer gives the following message:

---

No match for USB device:
  mfr "EPSON"
  model "Stylus C86"
  desc "EPSON Stylus C86"
  cmdset "ESCPL2,BDC,D4"
Please report this message in Bugzilla:
  https://bugzilla.redhat.com/bugzilla

---

The printer works beautifully if the C84 driver is chosen, but users shouldn't have to guess or websearch to find that out.

Expected Results:  The printer should have been recognized and it's driver autoselected or at least selectable via the correct model number.

Additional info:

Comment 1 Tim Waugh 2005-07-05 17:34:10 UTC
Thanks for the report.

This was fixed upstream.

Comment 2 Graham Campbell 2006-03-25 19:13:48 UTC
So when are we going to see this? It is now 2006-3-25 and I am running Linux
2.6.15-1.1833_FC4
and still get this problem (and the message to report it via bugzilla)

Comment 3 Graham Campbell 2006-03-25 21:20:44 UTC
Should have mentioned using:
cups-1.1.23-15.4
which is latest FC4 version


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.