Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 160927 - Konqueror doesn't support devices: anymore
Summary: Konqueror doesn't support devices: anymore
Keywords:
Status: CLOSED NOTABUG
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: kdebase
Version: 4
Hardware: i686
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Ngo Than
QA Contact: Ben Levenson
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2005-06-18 19:18 UTC by Stefan Becker
Modified: 2007-11-30 22:11 UTC (History)
1 user (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-06-20 20:32:55 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Stefan Becker 2005-06-18 19:18:19 UTC
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.8) Gecko/20050524 Fedora/1.0.4-4 Firefox/1.0.4

Description of problem:
Konqueror still shows "Devices" but when you try to select it, it just pops up an error dialog with "Protocol not supported: devices"

Version-Release number of selected component (if applicable):
kdebase-3.4.1-0.fc4.1

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. Open Konqueror
2. Select Services
3. Right mouse button on Devices -> Open in New Window
  

Actual Results:  Error requestor pops up saying devices: protocol not supported

Expected Results:  Should show devices available on this system

Additional info:

I reinstalled FC4 when I upgraded my FC3 machine, but my home directory, including ~/.kde, stayed untouched. This could be a FC3 (KDE 3.3.x) to FC4 (KDE 3.4.x) preferences upgrading issue.

Comment 1 Ngo Than 2005-06-20 20:32:55 UTC
the device protocol is obsolete in new kde-3.4.x, please use media:/ instead.

Comment 2 Stefan Becker 2005-06-22 07:03:08 UTC
It is a KDE 3.3 -> 3.4 settings migration issue. Here is the fix:

 - close all Konqueror sessions
 - delete/rename directory ~/.kde/share/apps/konqsidebartng
 - start Konqueror

You'll get brand-new sidebar settings which have "Storage Media" correctly
referencing "media:/" under the Services tree.

KDE 3.3 settings: devices.desktop
KDE 3.4 settings: media.desktop

Comment 3 Ngo Than 2005-06-22 08:54:51 UTC
i have added device protocol back for backward compat. It's fixed in rawhide


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.